País Valencià 25/05/2021

Alacant recorda les 300 víctimes del bombardeig més mortífer de la Guerra Civil

L’aviació feixista italiana va llançar 90 bombes, algunes sobre el mateix Mercat Central de la ciutat

Ara
1 min
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig (d), i l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, en l'homenatge a les víctimes del bombardeig del 26 de maig de 1938 del Mercat Central d'Alacant

ValènciaAlacant ha homenatjat aquest dimarts les més de 300 víctimes que el 25 de maig del 1938 van morir en el bombardeig que l’aviació feixista italiana va fer sobre el Mercat Central d’Alacant en plena Guerra Civil Espanyola.

L'acte de record l'han presidit el cap del Consell, Ximo Puig, i l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, que han participat en l'ofrena floral organitzada amb motiu del 83è aniversari del considerat com el bombardeig més mortífer del conflicte.

"Va ser un fet importantíssim que no ha tingut la importància històrica que han tingut d'altres, com el de Gernika, però que va ser molt més greu", ha dit Luis Barcala. "El d’Alacant no va ser un bombardeig més", ha afegit l'alcalde, que ha recordat com els avions italians es van enlairar des de l'aeròdrom de Palma, tal com havien estat fent des del 5 de novembre del 1936, i a l'arribar a la ciutat van descarregar 90 bombes, algunes de les quals van caure directament al Mercat Central.

En la mateixa línia s'ha expressat Ximo Puig, que ha reivindicat la necessitat d'avançar en la recuperació de la memòria democràtica perquè el "retrobament amb el passat és l'única manera d'avançar cap al futur i superar els vells fantasmes que, de tant en tant, tornen a aparèixer". "Tot i que passen els anys, hem de ser conscients del que va significar aquest episodi de la Guerra Civil, perquè la desmemòria només condueix a poder repetir els errors del passat", ha insistit Puig.

stats