Cinema
País Valencià 19/07/2022

La Ciutat de la Llum d'Alacant reobrirà les portes amb tres rodatges internacionals

Vuit anys després del seu tancament, el govern valencià pretén convertir el complex en el “principal" estudi cinematogràfic de l'Estat

Ara
2 min
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, durant un col·loqui sobre el futur de la Ciutat de la Llum d'Alacant.

ValènciaLa Generalitat Valenciana ha anunciat que a l'octubre començarà el rodatge de la primera de les tres grans produccions internacionals que els estudis cinematogràfics de la Ciutat de la Llum d'Alacant acolliran durant el tercer i el quart trimestre d'enguany i que suposaran la reobertura d'una infraestructura tancada des del 2014. Així ho ha destacat aquest dimarts el cap del Consell, Ximo Puig, en un col·loqui sobre el futur del complex. Durant el seu parlament, Puig ha evitat fer públics els noms dels projectes per, segons ha adduït, preservar-ne la confidencialitat. El president valencià sí que ha explicat que el rodatge de les altres dues produccions començaran al novembre i al gener i que està previst que el complex funcioni a ple rendiment en el primer trimestre del 2023.

Ximo Puig ha emfatitzat que la Generalitat pretén convertir la Ciutat de la Llum en el “principal" estudi cinematogràfic de l'Estat i "un dels més importants d'Europa”. En aquest sentit, ha citat els contactes mantinguts durant els últims mesos amb productores, la Spain Film Comission i l'Institut de Comerç Exterior per situar la Ciutat de la Llum d'Alacant al “radar internacional” i buscar produccions “de dimensió gran o mitjana” per garantir la rendibilitat del projecte. El cap del Consell ha afegit que aquesta activitat serà compatible amb petites produccions de caràcter estatal i de proximitat, perquè, segons ha indicat, hi ha "un deute moral amb l'audiovisual valencià després d'aquests anys de sanció [en referència al tancament de les instal·lacions decretat arran de les multes imposades per la Unió Europea després que Brussel·les declarés il·legals les ajudes públiques rebudes per a la construcció del complex cinematogràfic i n'ordenés la venda, que finalment no es va dur a terme per falta de compradors]".

Puig ha detallat que les previsions del Consell per als pròxims cinc anys apunten que la Ciutat de la Llum pot arribar a acollir 200 produccions, de les quals una vintena de gran dimensió. També ha assegurat que aquests projectes podrien generar 5.000 contractes laborals i 1,4 milions de pernoctacions. Tot això amb un impacte econòmic de 850 milions d'euros.

Durant el col·loqui d'aquest dimarts, Puig ha detallat que el Consell preveu invertir 2,5 milions en els pròxims mesos per adequar i renovar la infraestructura i estudia aprovar una segona partida de 25 milions d'euros per a l'ampliació de la instal·lació. També ha indicat que s'ha iniciat una ronda de contactes amb petites i mitjanes empreses del sector de la producció cinematogràfica per conèixer les seves “capacitats i necessitats” i, així, impulsar la creació d'un centre de formació professional especialitzat en el sector audiovisual. Finalment, el Consell ha explicat que analitza la possibilitat d'oferir incentius fiscals per estimular les produccions cinematogràfiques.

stats