País Valencià 09/09/2020

Els contagis continuen creixent al País Valencià, amb 743 positius en les últimes 24 hores

S'han notificat cinc víctimes mortals i 29 brots

Ara
1 min
Un grup de turistes visiten amb bicicleta el centre de València

ValènciaLa conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha registrat en les últimes 24 hores 743 nous contagis de coronavirus, i la xifra total de positius ja se situa en 29.293 persones d'ençà que va començar la pandèmia. Aquest increment és superior al d'ahir, quan es van notificar 672 contagis.

Sanitat també ha informat de cinc víctimes mortals, mentre que dimarts es van notificar dos morts que corresponien a dos usuaris de residències de persones grans. En els últims sis mesos, la xifra total de defuncions al País Valencià s'han incrementat fins a les 1.543 persones.

En l'última jornada s'han detectat 29 brots i 18 d'ells afecten la ciutat de València. A més, criden l'atenció els dos més nombrosos: un a Elx (Baix Vinalopó) amb 11 contagis, i altre a Algemesí (Ribera Alta) també amb 11 positius, tots dos brots d'origen social.

Pel que fa als hospitals, actualment tenen 468 persones ingressades (+3), 67 de les quals a l'UCI (-4). La dada més positiva són les persones donades d'alta. En les últimes 24 hores s'han donat 428 altes a pacients i el total de persones curades des de l'inici de la pandèmia se situa en 30.424.

Segons el departament d'Ana Barceló, actualment almenys hi ha un cas positiu en 54 residències de persones grans. També a cinc centres de persones amb diversitat funcional i a cinc centres de menors. Entre els residents dels geriàtrics hi ha 73 nous positius, i entre els treballadors, 12 contagiats. De fet, es troben sota vigilància activa de control sanitari set residències al País Valencià.

stats