País Valencià 25/09/2013

Esquerra Unida i Compromís demanen en el debat de política general una nova investigació de l'accident de metro

Els dos grups parlamentaris han presentat dues propostes de resolució demanant d'obrir una nova comissió

Europa Press
1 min

ValènciaEls grups parlamentaris Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i Compromís han presentat en el debat de política general que se celebra a les Corts Valencianes dues propostes de resolució en què demanen una nova comissió d'investigació sobre l'accident del metro de València del 3 de juliol del 2006, en què 43 persones van perdre la vida i altres 47 van resultar ferides.

Compromís sol·licita una comissió d'investigació per "depurar les responsabilitats públiques i polítiques" sobre el sinistre i també que la cambra autonòmica manifesti la seva "disculpa" als familiars de les víctimes "per haver-se produït en el si de les Corts una comissió d'investigació plena de declaracions falses i preparades que, amb altres factors també deplorables, va impedir el correcte funcionament i la correcta investigació dels fets".

Així mateix, la coalició reclama que el Parlament autonòmic declari l'exdirectora de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) Marisa Gracia "persona no grata".

Per la seva banda, EUPV també ha demanat una nova comissió, perquè considera que la que es va celebrar el 2006 va ser "un 'paripé', la cita més negra de les Corts", ha assenyalat la diputada d'esquerres Marina Albiol. Les paraules de la diputada del PP Esther Franco fan pensar que els populars tombaran ambdues propostes, atès que durant la intervenció ha subratllat que les conclusions de la comissió d'investigació "no es contradiuen amb les de la investigació judicial que va concloure amb l'arxiu".

stats