País Valencià 07/05/2013

Dos detinguts per tractar de paralitzar el desnonament d'una família cubana a Alacant

La policia espanyola els acusa d'"atemptat a agents de l'autoritat, resistència i desobediència". Les mateixes fonts asseguren que dos agents han resultat ferits "lleus"

Efe
1 min

AlacantUn home i una dona han sigut detinguts avui per la policia espanyola després d'oposar-se a l'execució del desnonament d'una família de cinc persones d'origen cubà del seu habitatge a Alacant per l'impagament del lloguer des del passat mes de juliol. La policia ha explicat a Efe que els detinguts, també d'origen cubà, han sigut traslladats a la comissaria de Benalua, acusats d'"atemptat a agents de l'autoritat, resistència i desobediència".

Els fets han ocorregut quan els agents han intervingut per procedir al desallotjament per impagaments del lloguer d'aquesta família, formada per una parella de dissidents cubans i els seus tres fills, dos d'ells menors d'edat, del seu habitatge situat en la confluència de la Gran Via amb l'avinguda de Novelda. Durant la intervenció policial, dos agents han resultat "ferits lleus", segons han explicat fonts policials.

En el moment en què els policies es disposaven a entrar a l'edifici, al voltant de mig centenar de persones, en la seva majoria membres de la plataforma Stop Desnonaments que estaven concentrats a l'exterior de l'habitatge, s'han assegut per impedir-los l'accés. Finalment, i després de diversos moments de tensió, la policia espanyola ha entrat en l'habitatge de la família, que ha tret els seus objectes personals al carrer.

Aquesta família es va traslladar a Espanya el 2011, gràcies a un pla en el qual participaven l'Església catòlica i el govern espanyol per evacuar de Cuba dissidents polítics.

stats