País Valencià 01/07/2013

Paralitzen el desnonament a València d'una dona víctima de violència de gènere i les seves dues filles

El jutge ha concedit una pròrroga de tres mesos a la família mentre negocien un lloguer social amb l'entitat bancària propietària de l'immoble

Europa Press
2 min

ValènciaLa Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH) i el seu col·lectiu de l'Horta Sud ha aconseguit aquest dilluns que es paralitzi el desnonament de Raquel, una dona de 31 anys víctima de violència de gènere, i de les seves dues filles de 6 i 3 anys a la ciutat de València. La dona i les seves filles podran viure, almenys, tres mesos més al seu habitatge.

L'entitat ha acudit aquest mateix matí al jutjat, on ha presentat un escrit i han demanat parlar amb el jutge, que finalment ha accedit a paralitzar el llançament de Raquel i la seva filles durant tres mesos, per donar temps a la PAH a negociar amb Novacaixagalicia –propietària actual de l'habitatge– un lloguer social.

Raquel va entrar a viure en aquest pis fa poc més d'un any quan fugia d'una situació de maltractaments –té dues ordres d'allunyament del seu maltractador– i el llavors propietari li va deixar les claus perquè tingués un lloc on viure, sense necessitat de pagar-li lloguer. Fa un temps aquest home va deixar de pagar la hipoteca, el pis va sortir a subhasta i l'entitat bancària va quedar-se amb la casa.

Segons ha explicat Raquel, va haver-hi un judici i se li va comunicar que després de la subhasta hauria de desallotjar el pis. "Em van dir que no em preocupés que això podria trigar sis mesos o un any... que ja m'ho notificarien, per això vaig demanar que m'avisessin amb dos mesos antelació però em van avisar fa poc més d'una setmana, el 21 de juny" i el desnonament era avui, ha lamentat.

Ella i les seves filles sobreviu amb els 426 euros mensuals de la Renda Activa d'Inserció (RAI), i des del principi, està disposada a pagar un "petit lloguer social" per poder continuar vivint a aquest habitatge, ha assegurat.

En aquest sentit, des de la PAH de València, Gema Palomo ha assenyalat que l'objectiu ara és "negociar amb el banc un lloguer social i al seu torn amb les institucions públiques perquè si necessitem ajuda, –posat que l'Ajuntament no té cap habitatge social disponible–, es facin càrrec d'aquest mínim lloguer".

Així mateix, s'ha presentat una carta dels veïns en el qual destaquen que es tracta d'una "veïna volguda" i del centre escolar on cursen els seus estudis les filles de Raquel. "Si per a un menor els canvis poden ser un trauma si és per desnonament això pot repercutir tant a nivell acadèmic com psicològicament", explica la carta.

Palomo ha assegurat que la PAH "pressionarà" per aconseguir una solució per a Raquel i ha fet una crida a tots els afectats pels desnonaments a els qui ha demanat que "acudeixin a la seva PAH més propera" perquè, en la seva opinió, "units acabarem amb aquests atropellaments i immoralitat", ha sentenciat.

stats