País Valencià 06/11/2012

Les farmàcies valencianes secunden majoritàriament la segona jornada de vaga indefinida

Segons el Col·legi de Farmacèutics de València, el 98,5% de les farmàcies del País Valencià han tancat avui també les seves portes

Efe
1 min

ValènciaLes farmàcies valencianes continuen donant suport a la vaga indefinida convocada pels impagaments de la Generalitat Valenciana. El tancament de les farmàcies pel deute de 450 milions d'euros contret per l'Administració amb aquest col·lectiu s'està desenvolupant amb normalitat i ha estat secundada per la pràctica totalitat de les oficines exemptes de serveis mínims.

Així ho han assegurat a EFE fonts del Col·legi de Farmacèutics de València, que han assenyalat que s'està desenvolupant sense incidents el tancament de dos de cada tres farmàcies del País Valencià. Segons les seves dades, en aquest segon dia de vaga han tancat el 98,5% de les oficines que podien fer-ho. No obstant això, han indicat que les farmàcies avui obertes estan rebent una major afluència de públic i algunes d'elles pateixen ja el desproveïment de determinats medicaments.

De la seva banda, fonts de la conselleria de Sanitat han assenyalat que els serveis mínims, del 30 per cent, s'"estan complint" i que fins al moment "no hi ha hagut cap incidència" pels tancaments ni pel "subministrament a les farmàcies pels distribuïdors".

stats