País Valencià 20/05/2017

ERPV convidarà els ajuntaments valencians a sumar-se a la manifestació pel finançament

Podem, Esquerra Unida, la Intersindical Valenciana i Escola Valenciana ja s'han afegit a la convocatòria

Ara
1 min
Els representants de les entitats impulsores de la Crida pel finançament valencià

ValènciaEsquerra Republicana del País Valencià presentarà una moció als ajuntaments per instar-los que s'adhereixin a la manifestació pel finançament del dissabte 10 de juny, a les 18.00 h, al Parterre de València, convocada per diverses entitats, sindicats i partits.

El text, a més de demanar l'adhesió dels municipis, instarà els ajuntaments a informar la ciutadania sobre "les conseqüències" de l'aplicació dels pressupostos generals de l'Estat presentats pel Partit Popular, a més de facilitar logísticament la participació en la manifestació.

Per a Josep Barberà, president d'Esquerra Republicana del País Valencià, "els pressupostos generals de l'Estat hipotequen el futur dels valencians".

"Aquesta assignació insuficient de recursos té lloc any rere any des d'en fa més de 30, com a conseqüència d'un model de finançament que ens discrimina respecte a altres territoris. Ha arribat el moment que ens plantem davant aquesta situació i eixim als carrers a exigir les claus de la caixa per destinar els recursos que generem al nostre benestar", ha assegurat Barberà.

Entre els partits que fan costat a la convocatòria hi ha Podem, Esquerra Unida i Esquerra Republicana del País Valencià, diverses agrupacions locals de Compromís com les d'Alaquàs, Alfafar, la Pobla Llarga o Silla, i també les agrupacions municipals de la CUP a Silla o Almàssera. També s'han afegit a la crida el corrent del Bloc Nacionalista Valencià, Bloc i País, així com la Intersindical Valenciana i Escola Valenciana, entre altres entitats.

stats