País Valencià 25/01/2018

La fiscalia estudiarà si investiga Camps quan s'acabin les declaracions de la Gürtel

L'expresident podria ser acusat de suborn o de no haver declarat a Hisenda

Efe
2 min
L'expresident, Francisco Camps, durant la seva compareixença a les Corts

ValènciaLa Fiscalia General de l'Estat valorarà si investiga l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps, a qui diversos acusats en el judici pel presumpte finançament il·legal del Partit Popular han responsabilitzat d'idear un sistema per recaptar donacions d'empresaris amb adjudicacions amb l'administració, un cop finalitzin totes les declaracions d'acusats i testimonis en la causa.

Amb tot, els delictes electorals que podrien imputar a l'expresident valencià per les campanyes electorals de les autonòmiques i municipals del 2007 i les estatals del 2008 estarien prescrits en haver transcorregut ja 10 anys sense que hagi sigut investigat per aquests fets. No passaria el mateix si el delicte que se li imputés fos el de suborn, per la recepció dels diners d'empresaris, o contra la hisenda pública per no haver declarat aquestes quantitats.

En aquest moment, Camps ja té oberta ja una causa al jutjat d'instrucció número 2 de València, que precisament ahir va rebutjar el recurs que l'expresident va interposar contra la seva citació per declarar com a investigat en la causa sobre suposades irregularitats en l'organització del Gran Premi de Fórmula 1 celebrat a València.

A més, l'excap del Consell també ha sigut citat a la investigació del cas Imelsa, en concret, en la peça sobre presumptes adjudicacions irregulars de l'empresa pública Construccions i Infraestructures Educatives de la Generalitat Valenciana (Ciegsa). En concret, un informe de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil sosté que l'excap del Consell "tindria en gran part coneixement dels fets" relacionats amb un presumpte finançament irregular del PP valencià a escala autonòmica i provincial.

En aquest procediment Camps no està investigat i ni tan sols ha sigut citat a declarar en qualitat de testimoni, però les revelacions de Gürtel podrien afectar la seva situació en el cas que alguns processats a Madrid volguessin mantenir les acusacions contra Camps.

stats