País Valencià 06/09/2021

Per Falles, menys botellons que en caps de setmana normals

Aaron Cano: "Amb humilitat hem de dir que no hi ha hagut grans problemes, que malament no ho hem fet"

Ara
2 min
Nit de castells durant les Falles

ValènciaEl regidor de Seguretat Ciutadana de València, Aarón Cano, ha assegurat aquest dilluns que durant el cap de setmana passat, en què s'han celebrat els actes centrals de les Falles, hi ha hagut menys botellons que en qualsevol cap de setmana de l'any, motiu pel qual ha expressat satisfacció. Cano ha comparegut en roda de premsa per fer balanç del treball dels cossos de seguretat durant les Falles i ha aprofitat l'avinentesa per insistir que, "sense posar el microscopi" en possibles incidents puntuals, cal estar-ne "satisfets". I ha afegit: "Amb humilitat hem de dir que no hi ha hagut grans problemes, que malament no ho hem fet". No obstant això, i en termes sanitaris, ha emplaçat a saber les dades de contagis que puguin derivar de les Falles.

El regidor ha explicat que la nota curiosa dels incidents es va produir a la falla Cadis-Capellà Femenía, on el monument representava els protagonistes de la sèrie La casa de papel. Tant la Policia Local com la Policia Nacional van haver d'intervenir per dissoldre una concentració de persones al voltant de la falla perquè s'havia rumorejat que un dels actors més coneguts seria present a la cremà, però realment no era així.

El regidor ha valorat les festes: "Crec que aquestes festes han sigut necessàries perquè han tancat un cercle i perquè crec que els ciutadans necessiten veure que es fan passos per tornar a la situació prèvia a la pandèmia. Si els restringim els drets i els demanem esforços, la ciutadania ha de saber que aqueix treball dona fruits". A la compareixença, Cano ha insistit que "no hi haurà un dia de l'alliberament" perquè el virus serà present molt de temps. Per això ha assegurat que li "estranyaria que les Falles del 2022 puguin ser com les del 2019", les últimes abans de la pandèmia.

Durant aquesta nit i matinada han cremat a tota la ciutat els monuments –grans i infantils– de més de 370 comissions falleres, 90 de les quals han requerit la presència dels bombers i en només quatre casos la cremà va començar després del toc de queda.

Respecte a les restriccions a la mobilitat nocturna, el regidor ha informat que s'han interposat set sancions a comissions falleres, "mínimes" en tots els casos, i que el compliment de la normativa ha sigut "excel·lent" en general.

stats