País Valencià 23/04/2013

El PP rebutja al Congrés dels Diputats la proposta de Compromís de reduir l'IVA a les falles

UPyD s'ha abstingut en la proposta que també incloïa altres manifestacions tradicionals valencianes com les fogueres d'Alacant

Acn
1 min
El ministre d'Hisenda, Crsitóbal Montoro, amb un maletí en una de les escenes de la falla Almirante Cadarso-Conde Altea.

ValènciaEl Congrés dels Diputats ha rebutjat aquest dimecres amb els vots en contra del Partit Popular i l'abstenció d'UPyD la proposició no de llei impulsada pel grup parlamentari Compromís per reduir l'IVA a monuments fallers, fogueres i altres manifestacions festives i tradicionals valencianes, segons ha informat el mateix grup polític en un comunicat. Aquest impost ha augmentat enguany del 8 al 21%, enmig d'una gran oposició de les comissions falleres.

La proposta, defensada pel diputat Joan Baldoví, es basa en el fet que amb l'augment de l'impost "es perjudica seriosament la inversió en aquestes festes que són part de la nostra identitat i que, en especial, són un motor cultural, turístic i econòmic per al País Valencià".

A través d'un comunicat, Compromís ha lamentat profundament la negativa del PP a reduir l'IVA considerant que "el govern de Rajoy demostra que l'única cosa que volen de les Falles i d'altres festes valencianes és recaptar i recaptar, sense tindre en compte la importància de les nostres festes en l'economia".

Baldoví ha lamentat que malgrat ser una petició concreta de les Falles, del Gremi d'Artistes Fallers i d'altres col·lectius vinculats a les festes populars valencianes, "el PP ens ha deixat clar que no pensa ajudar ni el més mínim possible a la indústria vinculada a la festa i ha fet gala, una vegada més, de la seua prepotència en recordar que és el PP qui governa amb majoria al País Valencià i a Espanya i per això no es tindran en compte mai aquestes propostes".

stats