País Valencià 04/08/2017

Acomiadat un alt càrrec de la Diputació de València per cobrar durant 10 anys sense anar a treballar

Fitxava al matí, marxava a casa i tornava a fitxar a la tarda. Percebia més de 45.000 euros anuals

Efe
2 min
La Diputació de València tampoc estarà en mans el PP en la pròxima legislatura. / ARA

ValènciaLa Diputació de València ha decidit finalment acomiadar el funcionari que va estar 10 anys sense anar a treballar. Carles Recio, que era l'encarregat de la direcció de l'arxiu provincial, fitxava al matí, marxava a casa i tornava a fitxar a la tarda, quan suposadament acabava la jornada laboral. Tot i que mai va arribar a posar un peu a la feina, percebia un sou de més de 45.000 euros anuals. Al funcionari, que actualment està de baixa, se l'acomiada per una falta molt greu.

Carles Recio en una entrevista concedida a la Sexta

Pel que fa a la directora de l'arxiu, María José Gil, també expedientada per haver consentit les absències de Recio, no s'ha adoptat cap decisió fins a aquest moment. La Diputació va obrir un expedient informatiu segons el qual tots dos podrien haver comès "faltes molt greus" previstes en la llei d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana i que podrien comportar l'acomiadament, que posteriorment es va convertir en disciplinari.

El funcionari va accedir al càrrec el 2006, sota la presidència llavors de Fernando Giner (PP). La sortida efectiva de Recio del seu càrrec a la Diputació de València es produirà amb la publicació al 'Butlletí Oficial de la Província' els pròxims dies. Segons la investigació, Carles Recio acudia cada dia de matí cap a les 07.30 h al centre de treball per fitxar, però immediatament marxava. Una operació que repetia a la tarda, entre les 15.30 i les 16.00 h, per fitxar la sortida. Així doncs, consta que cada dia anava a les dependències de l'arxiu però marxava tan prompte com fitxava. En declaracions a 'El Mundo', Recio va justificar la seva absència amb l'argument que estava realitzant "treballs fora de l'arxiu".

stats