País Valencià 16/11/2012

La Generalitat Valenciana redistribuirà 17.000 empleats segons les necessitats de l'administració

El govern valencià assegura que aquest nou pla no suposarà cap acomiadament sinó que equilibrarà les càrregues de treball del seu personal funcionari i laboral

Salvador Almenar
1 min

ValènciaEl vicepresident del govern valencià, José Ciscar, ha anunciat aquest matí en roda de premsa que la Generalitat Valenciana elaborarà un pla per redistribuir el personal funcionari i laboral en funció de la càrrega de treball i les necessitats de cada àrea de l'administració. Amb aquest nou pla, el govern d'Alberto Fabra pretén "equilibrar" els serveis de l'administració pública i, per aquest motiu, podrà "desplaçar amb criteris de mobilitat" el seu personal en funció de les necessitats de cada servei.

El Pla de Redistribució de Càrregues de Treball afectarà gairebé 17.000 empleats públics, a excepció del personal sanitari, de justícia i personal docent no universitari. Ciscar ha dit que aquesta redistribució permetrà millorar l'eficiència d'alguns serveis on sobrava personal i complementar d'altres que presenten un dèficit de treballadors. També ha anunciat que aquest nou pla comportarà un "estalvi" per a l'administració, tot i que no ha concretat la quantitat.

A preguntes dels periodistes, Ciscar ha aclarit que aquesta "redistribució" no suposarà cap acomiadament i que serà la mateixa Generalitat Valenciana qui oferirà cursos de formació als seus empleats per a capacitar-los i que puguin ocupar el seu nou lloc de treball. Ciscar ha assegurat que la mobilitat del personal funcionarial i laboral "respectarà" la llei que articula els drets pel personal públic.

El vicepresident ha assenyalat que aquest pla afectarà, per exemple, els xofers de la Generalitat Valenciana que amb la reducció del parc mòbil han vist minvada la seva càrrega de treball.

stats