País Valencià 01/09/2015

La Generalitat Valenciana possibilitarà que des d'Osaka o Nova York es puguin acreditar els coneixements de valencià

Els centres valencians a l'exterior (Cevex) impartiran cursos i faran els exàmens de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià

Ara
2 min
El president de l'AVL, Ramon Ferrer, i el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz. / GENERALITAT VALENCIANA

ValènciaA partir d'ara ja no serà necessari estar al País Valencià per poder presentar-se a les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià (JQCV) per tractar d'aconseguir qualsevol dels títols que reconeixen certes competències lingüístiques per escriure i parlar en valencià. Qualsevol ciutadà, tant si viu a qualsevol territori de l'estat espanyol com a qualsevol país del món on hi hagi un centre valencià a l'exterior (Cevex) podrà fer cursos de valencià i presentar-se als exàmens de la JQCV estant a milers de quilòmetres del País Valencià.

Aquest és l'acord que han subscrit aquest dimarts el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, i el president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer, en la qual han abordat assumptes com la posada en marxa de la llei de transparència i de la necessitat d'ajustar els mecanismes de funcionament i el portal de transparència de la institució. En aquest sentit, el conseller Alcaraz ha dit que "l'AVL ja està treballant en això i fent-ho molt bé, en algunes qüestions actuant inclús més enllà del que establix la llei".

Pel que fa a la iniciativa d'oferir cursos de valencià als centres Cevex, el conseller de Participació ha assenyalat que la mesura respon a la voluntat de la Generalitat de promoure l'ús de la nostra llengua, i ha destacat que "la col·laboració amb l'Acadèmia servirà per difondre el valencià i assegurar un dret, i ampliar així la nova visió que tenim per als Cevex". Així, els exàmens de la Junta Qualificadora se sumaran a una altra sèrie d'activitats i productes culturals com exposicions o presentacions de llibres acordats recentment amb la secretaria autonòmica de Cultura.

Per la seva banda, el president de l'AVL, Ramon Ferrer, ha qualificat la conversa mantinguda amb el conseller com a "il·lusionant" i s'ha mostrat partícip d'aquesta nova etapa esperançadora que permetrà portar endavant una sèrie de projectes de col·laboració no sols amb els Cevex sinó amb tot el que significa la cultura valenciana.

stats