País Valencià 18/03/2020

Els estudiants beneficiaris de la beca menjador del País Valencià rebran un xec de 60 euros per comprar a Consum

El País Valencià registra 185 nous casos de coronavirus i nou morts

Daniel Martín
2 min
Menjador escolar de menjar biològic de l'Escola Orriols i Roca de Moià

ValènciaLa conselleria d'Educació, Cultura i Esport del govern valencià ha anunciat aquest dimecres que mentre duri la suspensió temporal de l'activitat educativa, decretada per contenir l'expansió del coronavirus, els estudiants beneficiaris de la beca menjador i els alumnes dels centres d'educació especial rebran cada 15 dies un xec per adquirir productes alimentaris als establiments de les cadenes cooperatives Consum i Charter.

La mesura beneficiarà 58.925 estudiants i suposarà una despesa per a l'administració de 3,5 milions d'euros. El xec bescanviable el rebran els pares o tutors dels alumnes, que hauran d'acreditar la seva identitat als supermercats per adquirir els productes.

"Iniciem aquesta acció amb Consum perquè ja té implantat un sistema de bons de compra que facilita la ràpida adaptació del xec per a l'adquisició d'aliments per a l'alumnat més vulnerable", ha explicat el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà. "Gràcies a la seua gran experiència logística podem fer front a aquesta emergència, que suposa que els xiquets i xiquetes més desfavorits tinguen assegurat el menjar equivalent al servei que rebrien del menjador escolar", ha afirmat Marzà.

57 milions en ajudes per als autònoms

Juntament amb aquesta mesura, el govern valencià també ha anunciat aquest dimecres que l'Institut Valencià de Finances crearà una línia de crèdit de 40 milions per millorar la solvència de les empreses afectades per la crisi del coronavirus i facilitar que puguin sol·licitar préstecs als bancs amb l'aval del 50% de l'executiu espanyol. El banc públic concedirà tres anys de carència i els préstecs tindran una durada de 10 anys.

A més, i en una mesura encara per detallar, el cap del Consell, Ximo Puig, ha avançat que l'executiu valencià aprovarà la setmana vinent una línia d'ajudes per als autònoms de 57 milions d'euros. "Es tracta d'una mesura que pretén que cap autònom haja de deixar la seua activitat", ha emfatitzat Puig.

781 ERTOs que afecten 10.884 treballadors

Amb les iniciatives presentades avui el govern valencià pretén reduir l'impacte de la crisi del coronavirus en l'economia i el mercat laboral. Una tasca difícil, donat que ja s'han presentat 781 expedients de regulació temporal d'ocupació que afecten 10.884 treballadors.

185 contagiats nous i nou defuncions més

Pel que fa a l'evolució de la pandèmia, el govern valencià ha confirmat aquest dimecres 185 nous positius de coronavirus, que eleven la xifra de contagis a 726. També ha crescut notablement el nombre de defuncions, que, amb nou morts, ja assoleix els 22. Destaca l'augment de contagis a les comarques alacantines, amb 103 nous casos i 11 morts.

Actualment hi ha 252 persones ingressades en centres hospitalaris valencians: 19 a les comarques de Castelló, 105 a les d'Alacant i 128 a les de València. D'aquests ciutadans, 40 estan en estat greu.

Especial atenció a les residències d'avis

Uns dels principals focus de contagi del coronavirus al País Valencià continuen sent les residències d'avis, especialment les de les ciutats de Torrent, Alcoi i Elx. De fet, a la residència Santa Elena de Torrent s'han detectat 47 residents amb la malaltia, 5 d'ells hospitalitzats i 16 a l'espera de resultats. A la residència Domus Vi d'Alcoi hi ha 58 residents amb símptomes i vuit hospitalitzats, i a la d'Elx cinc hospitalitzats.

stats