País Valencià 12/12/2012

Processats tres exconsellers valencians pels contractes amb Orange Market per l'estand de Fitur

El jutge instructor de la causa del finançament il·legal del PP valencià veu indicis de delicte en les actuacions de l'exvicepresident, Vicente Rambla, i les exresponsables de Turisme, Milagrosa Martínez i Angélica Such

Ara
1 min

ValènciaEl jutge encarregat d'instruir el cas Gürtel sobre el presumpte finançament irregular del Partit Popular valencià ha acordat, en una interlocutòria dictada avui, processar l'exvicepresident de la Generalitat Valenciana, Vicente Rambla, les exconselleres de Turisme Milagrosa Martínez i Angélica Such, i l'excap de gabinet de la mateixa conselleria, Rafael Betoret, en la peça relativa a les adjudicacions del muntatge de l'estand de la fira Fitur.

El magistrat José Ceres veu indicis de delicte en l'actuació d'aquestes persones, en diferent grau, per la presumpta participació en un delicte continuat de tràfic d'influències i un delicte continuat de prevaricació. Els caps de la trama, Álvaro Pérez, Pablo Crespo i Francisco Correa podrien haver comès un delicte de tràfic d'influències, un delicte continuat de prevaricació, un de continuat de malversació de cabals públics, frau a l'administració pública i falsedat en documents oficials. A més, el jutge instructor aprecia suborn actiu en Pérez, Crespo i Correa, i passiu en les dues exconselleres de Turisme, Martínez i Such.

Per contra, Ceres arxiva la causa respecte cinc imputats, entre els quals hi ha l'exdirectora general de Promoció Institucional de la Generalitat Valenciana, Dora Ibars. L'acte, que no és definitiu i admet recurs, dóna deu dies a les parts perquè diguin si escau l'obertura de judici oral o l'arxiu de la causa.

stats