País Valencià 14/10/2013

Hisenda confirma que el PP valencià va pagar amb diners negres actes electorals del 2007 i 2008

L'Agència Tributària assenyala en dos informes que els populars van pagar fins a tres milions d'euros per actes de campanya, segons publica avui el diari 'El Mundo'

Ara
1 min

ValènciaEl Partit Popular valencià hauria fer servir tres milions d'euros de diner negre per finançar actes de campanya de les eleccions autonòmiques i municipals del 2007 i les generals del 2008, segons la informació que publica avui el diari 'El Mundo'.

Segons aquest diari, l'Agència Tributària hauria arribat a aquesta conclusió després de la seva recerca i així l'hi hauria fet saber al Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, que instrueix la branca valenciana del cas Gürtel, mitjançant l'enviament de dos informes que confirmarien la versió de la Unitat de Delictes Econòmics i Financers de la policia espanyola.

Segons Hisenda, el PP hauria finançat amb diners negres actes electorals per un import total de 2,96 milions d'euros el 2007 i de 405.450 euros el 2008.

En l'altre informe, Hisenda assenyala que el PP hauria comès també un delicte de "frau" com a col·laborador en el pagament de l'IVA en aquests dos anys dels serveis prestats per Orange Market S.L., l'empresa d'Álvaro Pérez, 'el Bigotes', un dels principals capitosts de la presumpta trama corrupta. Segons la recerca dels pèrits, el PP hauria abonat 473.000 i 65.000 euros en concepte d'IVA els anys 2007 i 2008, respectivament.

Cal recordar que el TSJ valencià instrueix actualment sis peces separades en el marc del cas Gürtel i que estan imputats en algunes d'elles actuals diputats del PP valencià, com Ricardo Costa, Vicente Rambla, David Serra, Yolanda García, Milagrosa Martínez o Angélica Such.

stats