NOUS AJUNTAMENTS
País Valencià 16/06/2015

Joan Ribó canvia el cotxe oficial de Rita Barberá per la seua bici

L’alcalde de València es posa al corrent de l’estat de l’ajuntament en el seu primer dia

Agències
3 min
L’alcalde de València, Joan Ribó, es va sorprendre ahir perquè haguera sigut notícia que seguia anant a l’Ajuntament en bicicleta i va assegurar que ho seguirà fent.

ValènciaEl nou alcalde de València, Joan Ribó, va arribar ahir a l’ajuntament, en el seu primer dia laborable com a primer edil, en bicicleta, un mitjà de transport utilitzat habitualment per ell per als seus desplaçaments. Ribó va entrar al consistori a primera hora d’aquesta jornada, abans de les 9.00 hores, que és més prompte del que habitualment arribava quan era regidor de l’oposició, segons van precisar a Europa Press fonts del seu entorn. Ribó va accedir a les dependències del consistori per la porta de cotxeres, situada en la façana principal i al costat de la porta principal de l’ajuntament.

L’acabat de nomenar alcalde, cap de llista de Compromís en les eleccions municipals del 24 de maig i portaveu de la coalició en el consistori durant el mandat que divendres passat va acabar, es va instal·lar ahir en el despatx d’alcaldia que des del 1991 i durant 24 anys ha ocupat la dirigent del PP Rita Barberá. En la seua primera jornada laboral com a alcalde, Joan Ribó es va reunir amb l’equip de secretaris de l’Ajuntament, amb l’interventor i el viceinterventor i amb responsables de Tresoreria per tenir una primera “presa de contacte” i parlar de la situació del consistori, segons les mateixes fonts. Les trobades es van celebrar en les dependències d’alcaldia.

Com a primeres mesures en el càrrec, Joan Ribó va firmar ahir el decret per concedir les ajudes per als menjadors escolars, va ordenar obrir la porta principal del consistori -que normalment estava tancada- i va anunciar que habilitarà un dia a la setmana per obrir “línies de connexió” amb la ciutadania.

En una entrevista amb l’Agència Efe, Ribó (Manresa, 1947) va explicar ahir que havia matinat i llegit la premsa a casa com cada dia i que havia arribat al consistori en la seua bicicleta una mica més prompte de l’habitual. Una de les seues primeres mesures ha sigut que, a partir de hui, la porta principal de l’ajuntament estiga oberta de 8.00 a 15.00 hores perquè qualsevol ciutadà puga veure el consistori, un gest al qual afegirà habilitar un dia a la setmana perquè qualsevol persona o associació li plantege les seues queixes de manera personal.

Les primeres mesures de Ribó

Com a alcalde va assegurar que respondrà a qui l’interpel·le en els plens i intervindrà en els debats de l’estat de la ciutat, a diferència del que feia la seua antecessora en el càrrec, Rita Barberá. Una “anormalitat” que calia corregir, segons Ribó. Després d’assegurar que vol “mantenir unes línies de connexió amb les persones que viuen i treballen en aquesta ciutat”, va admetre que no sap on està guardada la vara de comandament que va rebutjar dissabte perquè no simbolitzava la seua forma de governar i va argumentar que els nous temps exigeixen “col·laboració i diàleg” per arribar a acords i no ordenar ni manar.

Les dues primeres mesures que ahir va signar com a alcalde van ser ajudes per a menjadors escolars i altres assumptes socials: “M’he gastat alguns diners ja -va bromejar-, però els he signat [els decrets] amb gust”, va dir Ribó, que va assegurar que són les primeres d’una “cascada” de mesures per solucionar les urgències social a València.

A nivell econòmic ja treballen en “plantejaments radicalment nous” en el pla general d’ordenació urbana i el pla de protecció del barri marítim del Cabanyal, en el qual ja “no es prolongarà” l’avinguda Blasco Ibáñez fins la mar. També aposta per cercar “ràpidament” ajudes de plans europeus per a la rehabilitació d’habitatges d’aquest barri protegit.

Facilitar la mobilitat

Joan Ribó, que es mou per la ciutat habitualment en bicicleta, va assegurar que el seu equip ja treballa per modificar l’anell ciclista del centre de la ciutat per circular “còmodament” i aconseguir que els carrers tinguen “espai suficient per a les persones”.

Contra la corrupció la seua recepta són “les parets de cristall” i mesures com publicar les despeses en la pàgina web municipal.

Les crítiques equivocades a Ribó

L’assessor de l’equip de govern de la ja exalcaldessa Rita Barberá, Nacho Pou, va difondre dissabte a la nit un missatge en Twitter en el qual acusava l’alcalde Joan Ribó d’haver retirat una bandera espanyola que oneja al port de València. En el seu tuit, Pou feia també un desafortunat joc de paraules amb el cognom del nou alcalde: “Primera mesura de Ribóbo, amb nocturnitat, retirada de la bandera d’Espanya de la Marina”, deia el seu tuit. La realitat, però, és que la tempesta de dissabte havia embolicat la bandera al màstil, cosa que la feia quasi invisible.

Aquestes crítiques són una mostra que el PP estarà tota la legislatura molt pendent del que puga fer amb els símbols Joan Ribó, a qui han acusat de “catalanista” com a altres membres de Compromís.

stats