País Valencià 08/05/2013

L'alcalde de Burjassot espera que la seva declaració serveixi per arxivar la denúncia d'España 2000

Jordi Sebastià explica a la jutgessa que el partit ultra no tenia el permís municipal per ocupar la via pública i muntar la seva paradeta

Salvador Almenar
2 min

ValènciaL'alcalde de la localitat valenciana de Burjassot, Jordi Sebastià, ha prestat declaració avui davant el jutjat de Paterna acusat d'haver comès un presumpte delicte contra la llibertat d'expressió i altre d'incitació a l'odi. Aquests són els delictes que se li imputen en la denúncia interposada pel partit d'extrema dreta España 2000 contra el regidor de Compromís i presentada després que l'alcalde els ordenés desmuntar una taula informativa situada a la via pública per no tenir els permisos municipals necessaris.

España 2000 esgrimeix que aquesta decisió la va prendre per tractar-se del seu partit polític i assenyala que comptaven amb el permís de la delegació del govern espanyol. Jordi Sebastià ha explicat en declaracions al diari ARA que, tot i tenir aquest permís, haurien d'haver demanat permís "com fa qualsevol altre partit o empresa per ocupar la via pública". L'alcalde treu importància als fets i explica que "administrativament el tema està molt clar: no tenien permís per ocupar la via pública i per tant els vam haver de fer fora".

L'alcalde de Burjassot ha contestat a les preguntes de la jutgessa i del seu advocat però ha declinat respondre a les preguntes de l'acusació. Sebastià ha explicat que l'autorització de la delegació del govern espanyol "no permetia muntar qualsevol paradeta a la via pública" i així "ho ha pogut comprovar la jutgessa perquè la delegació del govern li la va fer arribar". Per això, confia en què la causa s'arxivi després de les diligències prèvies i no s'arribi a judici.

Jordi Sebastià ha estat objecte en diverses vegades de les amenaces de l'extrema dreta del País Valencià. Després d'aquests fets es van publicar fotos de la seva família i del seu cotxe a diversos fòrums d'internet i fa anys va haver d'usar protecció policial durant una temporada per les amenaces rebudes després de publicar a la revista El Temps uns reportatges sobre el món ultra valencià.

stats