País Valencià 28/06/2017

L'Ajuntament de València aposta per la despolitització de les Falles

Les comissions reclamen que, abans de qualsevol altre debat, Fuset acudeixi a l'assemblea per donar explicacions sobre l'enquesta que va realitzar

Ara
1 min
El regidor de Festes i Cultura Popular de l'Ajuntament de València, Pere Fuset. / JOSÉ SOLER / ACN

ValènciaEl regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, va anunciar dimarts que deixarà de presidir les assemblees de la Junta Central Fallera de València on estan representades totes les comissions de la ciutat.

Amb aquesta mesura Fuset, qui va explicar la decisió en una conferència de premsa, va assegurar que pretén demostrar que el govern municipal desitja despolititzar la festa. És per això que va sol·licitar que es convoqui un congrés faller perquè els seus membres trien lliurement si volen "dependència o independència" respecte a l'Ajuntament de València.

En la mateixa línia, l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, va convocar recentment la Interagrupació de Falles per a transmetre'ls que el consistori vol separar els debats fallers dels polítics. La resposta, però, segons va explicar Fuset, va ser negativa, una decisió que per al regidor demostra que "no volen diàleg".

Des de la Interagrupació però, van justificar la seva negativa perquè, abans de qualsevol altre debat, reclamen que Fuset acudeixi a l'assemblea de la Junta Central Fallera per donar explicacions sobre l'enquesta que el seu departament va realitzar recentment al voltant de les festes falleres, i on també s'incloïen algunes preguntes de caràcter sociològic que van molestar el col·lectiu faller.

"Durant els últims dos anys s'ha volgut donar autonomia per a separar la gestió festiva de la política. El fet que el president de la Junta Central Fallera sigui un polític fa inevitable que es pugui fer qualsevol interpretació de politització, una percepció que volem evitar. Aquest govern municipal desitja diàleg i no confrontació", va assegurar Fuset.

stats