País Valencià 30/07/2019

Marlaska compareixerà al Congrés per informar sobre el suïcidi d'un home intern al CIE de València

Poc abans de suïcidar-se, el jove va denunciar que patia importants lesions fruit d'una agressió

Ara
1 min
El jove marroquí Marouane Abouobaida, després de patir l'agressió al CIE de Sapadors de València

ValènciaEl ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, compareixerà després de l'estiu a la comissió d'interior del Congrés de Diputats per informar de la mort de Marouane Abouobaida, el jove marroquí de 23 anys que, segons la comissió judicial, es va suïcidar el 15 de juliol a la cel·la d’aïllament del centre d'internament per a estrangers de Sapadors de València.

Com a conseqüència de la mort del jove, la plataforma 'CIEs No' va exigir les compareixences del ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, i el delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio, perquè expliquin la causa de la mort d'Abouobaida i quines mesures implementaran per millorar la seguretat i la integritat física i psicològica de les persones internes. Des de la plataforma, que també exigeix la destitució del director del CIE de Sapadors, Carlos Llorca, reclamen l'aprovació de mesures de reparació per a la mare i les germanes del jove.

La família ha sol·licitat, una petició que fins ara ha sigut denegada, veure els enregistraments de les càmeres de seguretat de Sapadors, perquè dubten de la versió de la Policia Nacional i la de la

Concentració aquest dijous

Aquest dijous la Unió d’Associacions Marroquines del País Valencià i la campanya 'CIES No' han convocat una concentració a la porta del centre d’internament per "exigir justícia". Reclamen que "s’aclareixi què ha ocorregut, determinar les responsabilitats i sancionar els culpables".

stats