País Valencià 27/07/2016

La Mesa del Congrés rebutja concedir a la coalició 'A la valenciana' el grup parlamentari propi

Els vots del PP i Ciutadans han valgut per denegar la petició dels diputats de Compromís, Podem i Esquerra Unida. El PSOE també ha votat en contra

Salva Almenar
1 min
El portaveu d''A la valenciana' i alguns dels membres de la coalició en la roda de premsa posterior a la reunió de Joan Baldoví amb el rei Felip VI.

ValènciaLa Mesa del Congrés ha decidit rebutjar la petició cursada pels diputats de Compromís-Podem-Esquerra Unida: A la valenciana de constituir-se com a grup parlamentari. L'òrgan de la cambra baixa ha declinat la petició reiterant que no és possible acceptar que diputats del mateix partit (Podem o Izquierda Unida) es divideixin en grups diferents, el mateix argument pel qual ja se'ls va denegar al gener.

En una reunió de gairebé dues hores, els membres de la Mesa del Congrés han decidit denegar el grup parlamentari a 'A la valenciana' i també a En Marea i ha decidit ajornar la decisió sobre la petició del Partit Demòcrata Català argumentant que han de justificar la seva petició.

El portaveu d''A la valenciana', Joan Baldoví, ha anunciat després de conèixer la decisió de la Mesa que la coalició recorrerà al Tribunal Constitucional la negativa a atorgar-li el grup parlamentari. Segons fonts de Compromís, la decisió de denegar-li el grup parlamentari s'ha pres amb els vots del PP i Ciutadans –amb majoria en la Mesa– i també del PSOE.

La decisió de la Mesa comporta la marxa dels quatre diputats de Compromís al grup mixt, tal i com ja va succeir en la darrera legislatura. L'acord electoral preveu, però, que els tres diputats electes de Podem s'integrin al grup de Pablo Iglesias. Resta per conèixer què faria la diputada independent, que la darrera legislatura es va integrar al grup de Podem, mentre que el diputat electe d'Esquerra Unida, Ricardo Sixto, marxaria amb els seus companys d'Izquierda Unida.

stats