País Valencià 31/01/2013

El president del Parlament valencià, Juan Cotino, i Mercadona neguen els pagaments al Partit Popular

Segons les anotacions publicades avui pel diari 'El País' i atribuïdes a l'extresorer del PP, tots dos haurien realitzat donacions al Partit Popular per import de 440.000 euros

Ara / Acn
1 min

ValènciaLa informació publicada avui pel diari 'El País' sobre la presumpta comptabilitat B del Partit Popular assenyala dues empreses valencianes entre les companyies que presumptament haurien fet donacions al partit presidit per Mariano Rajoy.

Segons les anotacions que el diari madrileny atribueix a l'extresorer del PP Luis Bárcenas, l'empresa Mercadona –propietat de Juan Roig– hauria fet dos abonaments per valor de 90.000 euros el 2004 i un altre de 150.000 el 2008, mentre que l'empresa Sedesa –de la família del president del Parlament valencià, Juan Cotino– hauria pagat l'11 de març del 2004 un total de 200.000 euros al PP. En els papers publicats, aquest pagament està atribuït al mateix Cotino i no a l'empresa familiar.

Arran de les informacions publicades, Juan Cotino s'ha apressat a desmentir que tant ell com l'empresa de la seva família hagi fet mai qualsevol donació al Partit Popular. Preguntat pels periodistes, el president de les Corts Valencianes ha dit que ell únicament paga la seva quota "com qualsevol afiliat al partit des de fa més de vint anys, res més".

Igualment, els portaveus de l'empresa Mercadona han desmentit la informació de 'El País' i han assegurat que la seva empresa mai no ha finançat cap partit polític. "La informació és falsa", han assenyalat des del departament de comunicació de l'empresa, alhora que han confirmat que Mercadona emprendrà accions legals per la informació publicada.

stats