País Valencià 12/02/2021

El País Valencià prohibeix el lloguer turístic d'habitacions

El Consell aprova un decret que pretén facilitar el control dels allotjaments

Ara
1 min
Un grup de turistes visiten amb bicicleta el centre de València

ValènciaEl Consell ha aprovat aquest divendres el decret que regula l'allotjament turístic al País Valencià i que prohibeix el lloguer turístic d'habitacions.

La norma suposa el desenvolupament de la llei de turisme, oci i hospitalitat i fixa exigències d'informació més grans per a la comercialització dels allotjaments turístics en plataformes digitals a més de reforçar el paper de les empreses gestores. En la mateixa línia, la publicitat que es faci dels habitatges turístics haurà d'incloure obligatòriament el número de registre per facilitar-ne la identificació.

D'altra banda, el decret fixa un període d'un any per aportar la referència cadastral de l'habitatge d'ús turístic, de tal manera que es podrà tant depurar el cens d'habitatges que ja no tenen ús turístic, com concretar la ubicació d'aquells que encara que tenen ús turístic no tenen la seva ubicació detallada dins d'un edifici amb diferents vivendes.

Entre les novetats que aporta la norma hi ha la unificació del procediment d'inscripció dels allotjaments turístics, la fixació del règim de preus i la introducció de la necessitat de comptar amb una assegurança de responsabilitat civil.

Finalment, s'introdueix l'obligatorietat que la comunicació amb les persones o entitats interessades, tant per a les persones físiques com jurídiques, es realitzi a través de mitjans electrònics.

stats