País Valencià 17/07/2013

Esquerra Unida vol que Juan Cotino expliqui per què Bárcenas va apuntar pagaments de les seves empreses

La formació d'esquerres creu que les empreses vinculades al president de les Corts Valencianes podrien haver finançat el PP

Acn
1 min

ValènciaEl diputat i portaveu adjunt d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) en les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, ha assenyalat aquest dimecres que el president de la cambra, Juan Cotino, ha de donar "moltes explicacions" per l'aparició de les empreses de la seva família en la comptabilitat de l'extresorer del PP Luis Bárcenas.

Segons ha insinuat Blanco, l'empresa Sedesa –pertanyent a la família del dirigent popular– podria haver finançat de manera irregular el PP, alhora que ha recordat que aquesta empresa ha rebut més de 1.800 milions d'euros en adjudicacions per part de la Generalitat Valenciana.

El diputat d'esquerres ha assegurat que Cotino ha de donar "explicacions urgentment abans que li toque desfilar pels tribunals". El portaveu adjunt d'EUPV també ha recordat la implicació directa de Sedesa en el cas del presumpte finançament il·legal del PP valencià en el marc del cas Gürtel i ha assenyalat que, de la llista de Bárcenas, l'empresa Sedesa "és, de lluny, la que més adjudicacions ha rebut per part de la Generalitat Valenciana".

"Cotino no és mereixedor de la presidència de les Corts Valencianes i fa temps que hauria d'haver abandonat el càrrec després de diversos escàndols, com els intents de fer callar les víctimes de l'accident del metro o les irregularitats massives en la visita del Papa", ha afegit Ignacio Blanco.

stats