Publicitat
Publicitat

L'hivern passat va ser el més plujós al País Valencià des de l'any 1950

Les temperatures continuen en la línia ascendent dels últims anys i segueixen evidenciant les conseqüències del canvi climàtic

L'hivern passat va ser el més plujós des de l’any 1950 al conjunt del País Valencià. De fet, a totes les comarques es van superar els registres habituals. Els mesos de desembre, gener i febrer van ser especialment humits a les comarques centrals i del sud, sobretot la Marina Alta i el Comtat. En aquest sentit, l’Agència Estatal de Meteorologia ha qualificat l’hivern de "molt plujós".

Entre les xifres de pluges acumulades trobem dades molt destacades, com els 1.197 l/m2 a Tàrbena (Marina Alta) i els 930 l/m2 a Beniarrés (Comtat). En contraposició, on menys precipitació es va registrar va ser a Ademús amb 68.7 l/m2 i a Aras de los Olmos, amb 103.0 l/m2.

Un dels altres racons amb més precipitacions van ser les ciutats de València i Castelló, on aquest hivern ha estat el més plujós des que se'n disposen de registres, en el cas de València des de l’any 1864, i en el cas de Castelló, de l’any 1912.

Aquestes importants pluges han estat possibles a causa de la concatenació de tres temporals de Llevant: els del 4 i 8 de desembre i el del 19 de gener. A més, la setmana passada, el 13 de març, se'n va registrar un de nou, però en aquesta ocasió ja a la primavera meteorològica, que no coincideix amb l'astronòmica, i que inclou íntegrament els mesos de març, abril i maig.

Pel que fa a les temperatures, continuen en la línia ascendent marcada durant els últims anys i segueixen evidenciant les conseqüències del canvi climàtic: concentració de precipitacions, en ocasions de forma torrencial, ampliació dels períodes de sequera i pujada general de les temperatures.

Des de d’AEMET han qualificat l’hivern de càlid. La tendència la va trencar el 18 de gener, que va ser el dia més fred des de l’any 2005.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT