Violència masclista

El govern valencià accepta una associació d'“homes maltractats per les seves dones”

La Generalitat defensa que únicament ha tramitat la petició d'una entitat que "compleix amb la legalitat"

2 min
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, amb la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez Sánchez.

ValènciaLa Generalitat Valenciana ha donat llum verda a la creació d'una associació que assegura voler protegir "el col·lectiu d'homes maltractats per les seves dones". Així ho ha avançat aquest dimarts el diari El Plural i ho han confirmat a l'ARA fonts de la conselleria de Justícia i Interior que dirigeix Vox, una formació que nega l'existència d'una violència específica contra les dones.

El passat mes d'abril es va publicar una resolució al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana en què s'acceptava la inscripció al registre d'associacions d'una entitat anomenada Fundació de la Comunitat Valenciana per a la Defensa dels Homes Maltractats. En el document que signa el secretari autonòmic d'Atenció a les Víctimes i Accés a la Justícia, Javier Bazán Benítez, s'afirma que entre els objectius de l'entitat hi ha "la protecció del col·lectiu d’homes víctimes de maltractaments en les relacions amb les seves parelles o exparelles, dones, dins del marc legal vigent, actualment coneguda com a violència domèstica". A la resolució també s'assegura que l'entitat persegueix "la igualtat integral de drets entre homes i dones, en concret, vetllant per les víctimes masculines de violència en l’àmbit de les relacions de parella".

Tràmit legal

Des de la conselleria de Justícia i Interior han defensat que l'administració valenciana únicament ha complert amb un tràmit legal. Així ho han destacat a l'ARA fonts del departament de Justícia i Interior que dirigeix la doctora en dret Elisa María Núñez Sánchez. "La fundació compleix amb els requisits legals conforme a la llei i ha realitzat tots els tràmits legals", han adduït, abans d'afegir que el "deure" de la Generalitat és "inscriure les fundacions i associacions que compleixin" la legislació i que aquesta ho fa de manera "estricta". En la mateixa línia s'ha expressat el president de la Generalitat i dirigent del Partit Popular, Carlos Mazón, que ha considerat el registre de l'entitat com un exercici del "dret constitucional de lliure associació" que, segons ha afegit, és "per a tothom".

La notícia ja ha generat les primeres reaccions i el PSPV ha denunciat que el País Valencià serà "el primer" territori en el qual "les dones víctimes de violència de gènere competeixin per accedir a subvencions amb una associació mal anomenada d'homes maltractats”. En el mateix sentit s'ha expressat la fiscal especialitzada en violència de gènere, la valenciana Susana Gisbert, que considera que el redactat dels objectius de la fundació inclou una "perversió" del concepte de violència de gènere, atès que no existeix una problemàtica generalitzada de violència contra els homes.

stats