País Valencià 31/01/2013

Alguns detinguts durant la Primavera Valenciana es querellaran contra la delegada del govern espanyol

Vint-i-tres associacions valencianes integrants de l'Assemblea El Micalet i 80 persones denunciades acusaran també dirigents policials i agents involucrats en les càrregues

Acn
2 min

ValènciaL'Assemblea El Micalet, integrada per 50 entitats, associacions, sindicats i partits, prepara una querella contra la delegada del govern espanyol al País Valencià, Paula Sánchez de León, i els responsables de la policia per les actuacions i les càrregues policials ocorregudes el febrer del 2012 durant l'anomenada Primavera Valenciana.

Una de les integrants de la comissió jurídica, Fabiola Meco, ha indicat aquest dijous als mitjans que la denúncia presentada el juny passat contra les actuacions policials ha estat arxivada i el recurs contra aquest arxiu ha estat desestimat. Per aquest motiu, aquesta advocada de l'Assemblea que assessora a alguns dels denunciats durant les protestes estudiantil, ha anunciat que 23 de les organitzacions integrants i 80 persones, presentaran una querella perquè "la justícia tingui més dificultat per arxivar-la".

En paral·lel, l'Assemblea també presentarà un recurs contenciós administratiu contra el processos sancionadors interposats als manifestants. La comissió jurídica considera que hi ha hagut "nombroses irregularitats en la instrucció del procediment sancionador". Fabiola Meco ha informat que la comissió ha treballat en la defensa de 116 persones sancionades administrativament amb multes que en la seva majoria són de 300 euros –per als majors d'edat– i de 100 euros per als menors identificats durant les protestes per la policia.

Així mateix, s'han obert 46 processos judicials per agressions, atemptat a l'autoritat, desobediència o bolcar contenidors en la via pública. D'aquests 46, nou ja han estat arxivats i un total de 36 encara continuen en marxa. Els cinc restants acaben de ser assumits pels serveis jurídics de l'Assemblea El Micalet.

Les denúncies provenen de diferents agents de la policia que van intervenir en les actuacions, segons que ha explicat Fabiola Meco. En la seva opinió, l'objectiu d'aquestes denúncies és "intimidar i impedir que la gent continuï sortint al carrer per reivindicar els seus drets".

A banda d'explicar els detalls de la querella, l'Assemblea ha anunciat que l'entitat ha convocat una manifestació el 15 de febrer en l'aniversari de la Primavera Valenciana. Els manifestants sortiran a les 18 hores des de la plaça Sant Agustí, molt a prop de l'Institut Lluís Vives, i arribaran a la delegació valenciana del govern espanyol.

stats