País Valencià 12/02/2013

Una vintena de grups compartiran escenari a favor dels processats per la 'Primavera Valenciana'

El concert se celebrarà divendres a València gràcies a les aportacions ciutadanes. Els diners recaptats serviran per costejar la defensa jurídica dels estudiants sancionats

Ara
2 min
Cartell del concert #PrimaveraValenciana

ValènciaEl Palau de Congressos de València acollirà el pròxim divendres 15 de febrer a les 22 hores el concert #PrimaveraValenciana, a favor dels processats per la revolta estudiantil de febrer del 2012. Aquesta fita musical reunirà damunt de l'escenari un total de 19 bandes valencianes, totes elles amb un mateix objectiu: recaptar fons que permetin a la Plataforma Jurídica Primavera Valenciana fer-se càrrec del seguiment dels expedients judicials, les sancions i els recursos dels encausats en les manifestacions de l'IES Lluís Vives.

El concert està organitzat per l'Assemblea Global Lluís Vives i la Plataforma Jurídica Primavera Valenciana i des de fa dies l'aforament de 1.500 localitats de la sala principal del Palau de Congressos està complet.

Els grups musicals que participen en aquest projecte són: Obrint Pas, La Habitación Roja, Senior i El Cor Brutal, Maronda, Aspencat, La Gossa Sorda, Pau Alabajos, Feliu Ventura, Manolo Tarancón, Cesk Freixas, Mr. Perfumme, Clara Andrés, Arthur Caravan, Galavera, Meritxell Gené, Julio Bustamante, El Diluvi, Tórtel i Emma Get Wild. Dinou bandes d'estils ben diversos i que són molt representatives de l'excel·lent estat de salut que travessa la creació musical valenciana.

Segons expliquen els organitzadors en un comunicat, tots els grups s'han ofert a participar de manera desinteressada en aquest concert per recaptar fons que permetin a l'Associació Jurídica Primavera Valenciana i l'Assemblea Global Lluís Vives realitzar una defensa jurídica dels encausats i els processats de primer nivell que impedeixi donar carta de validesa a una repressió policial i governamental sense precedents en la història de la València democràtica.

El concert se celebrarà gràcies a les aportacions de tots aquells que han volgut col·laborar en la defensa jurídica dels processats durant la 'Primavera Valenciana'. El projecte ha aconseguit recaptar mitjançant la plataforma de micromecenatge Verkami un total de 40.955 euros.

Aquesta iniciativa ha comptat també amb la col·laboració desinteressada de 13 editorials valencianes. Totes elles han aportat al projecte més de 1.500 llibres, que seran repartits entre els assistents al concert en una acció que porta el lema de 'Porres contra llibres'. A més, la discogràfica castellonenca Bureo Músiques ha editat un CD amb una vintena de cançons dels grups que participen en el concert #PrimaveraValenciana.

stats