Cultura

Protesta per l'acomiadament del director del Centre de Cultura Contemporània de València

La nova majoria conservadora del Consorci de Museus ha fet fora José Luis Pérez Pont malgrat el gran èxit de públic assolit durant la seva gestió

Ara
2 min
El ja exdirector del Centre del Carme de Cultura Contemporània de València, Jose Luis Pérez Pont, dirigint-se als assistents a la protesta per la seva destitució.

ValènciaDiversos centenars de persones s'han concentrat aquest dimarts a la tarda a les portes del Centre del Carme de Cultura Contemporània de València (CCCC) per protestar pel cessament del director gerent de l'espai durant els últims set anys, José Luis Pérez Pont.

L'acomiadament ha estat acordat pel consell general del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, que està integrat per la Generalitat, les tres diputacions provincials i els ajuntaments de les tres capitals valencianes. Es tracta d'un organisme que des de fa uns mesos està encapçalat pel vicepresident segon i conseller de Cultura de la Generalitat, el polític de Vox Vicente Barrera. Aquest dimarts, tots els representants institucionals del Consorci –membres del PP i Vox després de les eleccions del maig– han votat a favor de l'acomiadament de Pérez Pont. De fet, l'únic vot discrepant ha sigut el de Begoña Martínez, membre del Consell Valencià de Cultura, òrgan consultiu de la Generalitat, que manté la majoria progressista de l'anterior executiu autonòmic.

El Consorci ha justificat el cessament per presumptes incompliments i irregularitats en la gestió de Pérez Pont detectats mitjançant diverses auditories. Es tractaria de falta de documentació en la designació dels membres de les meses de contractació, de resolucions d'adjudicació i de formalització de contractes, entre d'altres. El fins ara director gerent ha rebutjat aquestes acusacions i ha anunciat que recorrerà judicialment el seu acomiadament.

José Luis Pérez Pont va arribar al càrrec el 2016 després de guanyar un concurs públic. Durant aquest període ha impulsat una àmplia renovació en la programació de l'espai cultural que ha estat premiada amb una gran assistència de públic. Segons dades del mateix Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, el 2022 el CCCC va rebre 319.940 visitants, un 90,75% més que l'any anterior, i quatre vegades més que el 2016.

Durant la concentració, el gestor cultural valencià ha agraït el suport rebut i ha destacat la gestió feta els últims anys. “Portem dècades lluitant per l'aplicació de les bones pràctiques en el sector cultural per garantir-ne el funcionament professional i la no-ingerència partidista”, ha emfatitzat Pérez Pont, que ha destacat que "els polítics estan de pas", però "els professionals hem vingut per a quedar-nos”.

El ja exdirector del Centre del Carme de Cultura Contemporània de València, José Luis Pérez Pont, agraint el suport rebut pels assistents a la protesta per la seva destitució.
stats