País Valencià 29/12/2017

Un bomber ferit en un incendi forestal al País Valencià

El foc ja ha cremat 50 hectàrees de pi, matoll i cultius abandonats

Ara
2 min
L'incendi que afecta la localitat de Culla a la comarca de l'Alt Maestrat.

ValènciaUn bomber ha resultat ferit avui en les tasques d'extinció d'un incendi forestal a Culla (Alt Maestrat), segons ha informat el servei d'Emergències de la Generalitat Valenciana, que no ha determinat, de moment, la gravetat de l'incident. Per atendre el ferit, i a més del SAMU (Servei d'Atenció Mèdica d'Urgència) que es troba al lloc del foc, un helicòpter medicalitzat s'ha desplaçat fins la zona per traslladar el bomber a l'Hospital la Fe de València.

El ferit és un bomber professional que pertany a una agrupació de voluntaris de Morella (els Ports) que ha quedat atrapada mentre intentava accedir a unes masies.

Un vehicle de bombers afectat per les flames de l'incendi de Culla.

El foc, que crema des de les 14.00 h, i que ha calcinat una extensió superior a les 50 hectàrees, afecta una zona de matoll, pi i cultius abandonats i que està allunyada de la població de Culla, amb prop de 500 habitants, però que ha provocat que es desallotgin una vintena de masies.

A la zona s'hi han registrant ràfegues de vent del nord-oest que superen els 70 quilòmetres per hora, tot i que l'Agència Estatal de Meteorologia ha informat que durant les pròximes hores s'espera que minvi la intensitat. De fet, a partir de les 18.00 h les ràfegues han deixat de superar els 50 quilòmetres per hora.

Dos bombers lluitant contra el foc a l'incendi a Culla.

La força del vent ha impedit la participació en els treballs d'extinció dels mitjans aeris que s'han hagut de retirar en dues ocasions després de diversos intents. Des del Consorci Provincial de Bombers de Castelló han assegurat que s'estan reforçant els mitjans terrestres i en total s'han desplegat nou unitats de bombers.

stats