País Valencià 08/11/2013

El govern valencià descarta privatitzar RTVV o concertar la informació de servei públic amb una altra empresa

El vicepresident del Consell, José Ciscar, assegura que dimitiria si això "arreglés la situació de 1.700 treballadors"

Efe
2 min
El vicepresident José Ciscar en una compareixença pública per parlar de RTVV. / ARA

ValènciaEl govern valencià descarta "rotundament" la privatització de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) i, de moment, altres possibilitats com recórrer a concerts amb televisions per cobrir el servei públic que exercia l'empresa pública o llogar les seves freqüències.

Així ho ha assegurat el vicepresident del Consell, José Ciscar, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal de l'executiu, en la qual ha advertit que la Generalitat va rebutjar recomanacions fetes des de "l'Estat" i "la societat" perquè fes el que hagués de fer, fins i tot tancar hospitals, per reduir el dèficit.

Ciscar ha insistit que la decisió de tancar RTVV es basa en criteris econòmics, ja que no es poden assumir els 70 milions que costaria el compliment de la sentència que declara nul l'expedient de regulació d'ocupació (ERO), i del qual ha tornat a responsabilitzar els òrgans directius de l'empresa.

Ha assegurat que, segons els informes de l'Advocacia de la Generalitat Valenciana i el despatx d'advocats Garrigues sobre la sentència, la nul·litat es basa en decisions preses durant el procés d'execució de l'ERO, una competència exclusiva dels òrgans directius de l'empresa.

El vicepresident no ha descartat exigir responsabilitats a l'última direcció general, ni tampoc a les anteriors, i ha afirmat que no se sent responsable del tancament de RTVV, però ha assegurat que dimitiria "si una dimissió arreglés la situació dels 1.700 treballadors" de l'empresa.

Sobre les denúncies de falta de llibertat fetes pels treballadors, ha dit entendre el seu "empipament i indignació" i ha defensat que si es coarta la llibertat en un mitjà de comunicació això ha de ser denunciat, al mateix temps que ha rebutjat que existeixin les "ingerències polítiques" denunciades per l'exdirectora general Rosa Vidal. Ciscar ha criticat l'actitud de l'antiga directora general dient que "si existien ingerències les hauria d'haver denunciat abans i no ara".

El vicepresident del govern valencià ha demanat perdó per les decisions errònies que s'hagin pogut prendre en l'empresa durant els anys de govern del PP, i ha garantit que tot el patrimoni de RTVV que sigui un bé dels valencians que mereixi ser protegit, com el seu arxiu documental, quedarà en mans públiques després del procés de liquidació.

El vicepresident ha assegurat que no hi ha "cap voluntat" de tallar les emissions mentre duri el procés, i ha atribuït el decret llei aprovat ahir a la necessitat d'adoptar decisions "urgents" en moments d'anormalitat, com era que RTVV es quedés sense òrgans directius, ha assenyalat el número dos del govern d'Alberto Fabra.

Ciscar ha assegurat que no s'ha consultat ni demanat ajuda al govern espanyol per RTVV, i ha insistit que les causes del tancament són econòmiques, ja que se'ls ha arribat a recomanar el tancament d'hospitals per complir amb l'objectiu de dèficit. Unes recomanacions que Ciscar ha dit que han arribat "des de diferents llocs", com l'"Estat" i "sectors de la societat", segons ha especificat després de ser preguntat per aquesta qüestió.

En tot cas, Ciscar ha dit que el govern valencià sempre s'ha negat a prendre aquestes decisions perquè l'executiu "té una línia vermella clara".

Ha precisat que dels 70 milions que costarà el tancament, uns 30 milions corresponen a indemnitzacions dels treballadors ja acomiadats –i que van ser indemnitzats amb 22 dies per any treballat i ara se'ls hauran de pagar 23 més–, 30 més a les dels treballadors que no estaven afectats per l'ERO i uns 10 milions als salaris de tramitació.

stats