País Valencià 18/10/2012

Segona condemna a Ryanair per no deixar viatjar una menor sense DNI

Un jutjat de València sanciona la companyia amb 1.000 euros perquè els menors de 14 anys no necessiten cap documentació quan van acompanyats per la seva família

Efe
1 min

ValènciaDe nou un jutjat valencià condemna la companyia aèria Ryanair per impedir viatjar a una menor sense document nacional d'identitat, tot i que estava acompanyada per la seva família. El jutjat mercantil número 3 de València ha obligat la companyia irlandesa a pagar 1.000 euros a la família demandant per impedir que la nena de quatre anys viatgés el passat 4 de març des de València a Palma.

Com ja va passar en una altra sentència amb data de setembre, el jutge sosté que la negació de l'accés a l'avió està injustificada perquè, en aplicació del Pla Nacional de Seguretat per a l'Aviació Civil, els passatgers de nacionalitat espanyola menors de 14 anys acompanyats pels seus pares no requereixen cap identificació, ja que els seus progenitors es fan responsables de la seva identitat.

El jutge aclareix que això és indiferent de la nacionalitat de la companyia aèria i defensa que impedir que els menors d'edat viatgin en aquestes condicions "es considerarà com una denegació també dels progenitors". El magistrat considera que no es pot obligar una família a separar-se per fer el viatge quan ha aportat els documents necessaris per tenir dret a accedir a l'avió.

L'acte del jutge, dictat després d'una vista oral en la qual Ryanair no va comparèixer, afirma a més que el reglament que regula aquests supòsits preveu que existeix el dret a obtenir una compensació econòmica. En aquest cas, Ryanair ha d'indemnitzar amb 1.000 euros la família de la menor.

stats