País Valencià 06/06/2013

El president valencià retreu a l'oposició que demani la dimissió dels diputats imputats del PP

Alberto Fabra ha dit durant la sessió de control celebrada avui al parlament valencià que són els jutges qui han de determinar les responsabilitats dels diputats imputats

Acn
2 min
Fabra ha contestat les preguntes de l'oposició durant la sessió de control d'aquest dijous. / SOLER / ACN

ValènciaEl president valencià, Alberto Fabra, ha demanat aquest dijous a l'oposició "respecte al que digui la justícia" i ha recordat que han de ser els jutges "els que dirimeixin la responsabilitat" dels diputats del Partit Popular imputats en presumptes casos de corrupció. Fabra ha respost així a diverses preguntes de l'oposició formulades durant la sessió de control celebrada aquest dijous a les Corts Valencianes, centrada principalment en aquests casos.

En relació a l'exconseller de Solidaritat, Rafael Blasco, per qui la mateixa advocacia de la Generalitat Valenciana demana 11 anys de presó per la seva presumpta participació en el desviament de fons públics destinats a projectes de cooperació al Tercer Món, el president ha reiterat que esperarà a si la jutgessa obre judici oral per prescindir de Blasco i fer-lo abandonar el grup parlamentari popular.

La corrupció i els nombrosos diputats imputats que manté el grup parlamentari del PP a les Corts Valencianes han marcat la sessió de control d'aquest dijous al president valencià Alberto Fabra. El darrer cas de l'exconseller i encara diputat Rafael Blasco ha estat referència constant dels grups de l'oposició, que tampoc no han oblidat altres casos.

El portaveu socialista, Antonio Torres, ha preguntat a Fabra quan de temps trigarà en apartar els corruptes de la bancada popular. Torres ha demanat al president que aparti els corruptes perquè el parlament "no sigui una trinxera d'imputats". El portaveu socialista s'ha preguntat perquè Fabra aparta dels càrrecs del PP els seus imputats i no del parlament i si "és que mereixen més respecte els seus votants que tots els valencians?".

"Vuit conselleries, dos fundacions, sis entitats de caràcter públic, la presidència i la vicepresidència de la Generalitat Valenciana i nou diputats del seu grup estan imputats per casos de corrupció", ha recordat la secretària general del PSPV-PSOE Ana Barceló, qui ha dit que el dret a la presumpció d'innocència no és incompatible ni anul·la responsabilitats polítiques.

El president valencià ha respost els socialistes assenyalant que ells no apliquen la mateixa vara de mesurar amb els imputats a Catalunya, Balears, Astúries o a la Diputació d'Alacant. Fabra també ha demanat que el secretari general Ximo Puig insti al diputat del Congrés José Blanco a dimitir pel 'cas Campeón'. El president valencià ha presumit d'haver marcat una "línia vermella" i ha demanat que es respectin els temps judicials en relació amb els imputats.

Fabra ha recordat que la Generalitat Valenciana està personada en el 'cas Cooperació', que afecta el diputat Rafael Blasco, i que esperarà a que la jutgessa decideixi si obre o no judici oral per actuar. El vicepresident valencià, José Ciscar, també ha remarcat que Fabra ha marcat una política de tolerància zero amb els corruptes i ha acusat el PSPV-PSOE d'incloure també imputats a les seves llistes municipals, com el cas de Dénia (Marina Alta).

El síndic de Compromís, Enric Morera, al seu torn també ha recordat les paraules de Fabra assenyalant que "no em tremolarà el pols" en relació amb el cas de Blasco a qui ha definit com "el Bárcenas valencià". També la portaveu d'Esquerra Unida del País Valencià, Marga Sanz, que ha acusat Fabra de "còmplice polític" de Blasco i li ha reclamat que l'expulsi del grup parlamentari.

Tant el president Fabra com el vicepresident Ciscar han insistit en les seves respostes en demanar respecte als temps judicials, als posicionaments de les defenses assenyalant que el que determinarà les actuacions seran les obertures de judicis.

stats