País Valencià 06/11/2013

El Consell Valencià de Cultura dubta de la legalitat del tancament de Radiotelevisió Valenciana

L'organisme insta a buscar "un camí consensuat que enforteixi, en comptes d'afeblir-les, les nostres bases de progrés com a poble"

Acn
1 min

ValènciaEl Consell Valencià de Cultura (CVC) ha lamentat "profundament" a través d'un comunicat el tancament de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), "un fet que significa la destrucció d'un motor insubstituïble de vertebració del poble valencià a través de la seua cultura i la seua llengua".

L'òrgan consultiu en matèria cultural considera que el tancament és "una renúncia a canvi de res d'un element estratègic bàsic de preservació i desenvolupament del patrimoni cultural que ens constituïx com a poble". La institució puntualitza que el tancament és "de dubtosa legalitat" i "un símptoma de problemes molt greus que mereixerien més atenció". L'organisme insta a buscar "un camí consensuat que enforteixi, en comptes d'afeblir-les, les nostres bases de progrés com a poble".

El ple del CVC debatrà en la sessió d'aquest mes una declaració meditada i més completa sobre el tancament, avança a través d'una nota de premsa. Abans, però, ha expressat aquestes consideracions prèvies a través d'un comunicat.

El CVC reclama que "qualsevol decisió sobre un assumpte que afecta de manera tan general el nostre poble, tant els qui en són conscients com els qui no, no es prenga unilateralment per part de ningú, sinó que s'intente consensuar amb totes les forces representatives compromeses a contribuir positivament en la recerca de solucions verdaderes, les quals no poden consistir més que en solucions de futur, i no en més amputacions".

stats