600 voluntaris retiren vuit tones de residus dels rius valencians

Des de la Fundació Limne denuncien la utilització habitual dels ecosistemes fluvials "com si fossin abocadors"

Més de 600 persones han participat aquest cap de setmana en la retirada de prop de 8 tones de residus dels espais fluvials valencians, fonamentalment rius. Entre els objectes que s’han traslladat a les plantes de tractament hi ha pneumàtics, matalafs, neveres, roba, mobles o bombones de butà, entre d’altres.

La jornada, batejada com 'Mans als rius', l'ha organitzada la Fundació Limne. Des de l'entitat han explicat que gràcies a l’increment del nombre de voluntaris registrat enguany han pogut actuar en trams on s'acumulaven residus voluminosos i, així, assolir una xifra "rècord".

Des de la Fundació Limne denuncien la utilització habitual dels rius "com si fossin abocadors". Per a l’entitat ecologista, aquest fet evidencia la manca d’ús dels ecoparcs.

La jornada 'Mans al rius' es duu a terme des del 2010 i persegueix visibilitzar l'estat de conservació dels rius i riberes valencians, així com fomentar la consciència ciutadana envers la conservació d’aquests espais.

La recollida d’enguany s’ha dut a terme a Agres, Alboraig, Alcoi, Algemesí, Almassora, l’Alqueria d'Asnar, Alzira, Borriana, Bunyol, Canals, Cullera, Elx, Gata de Gorgos, Guadassuar, l'Eliana, Llombai, Orba, Paterna, Riba-roja de Túria, Sueca, Torrent i Xeraco.

El + vist

El + comentat