País Valencià 05/07/2019

Ximo Puig reitera el seu compromís amb la reciprocitat d'À Punt i TV3, però reclama esperar el moment "oportú"

El cap del Consell afirma que serà "prompte", però es nega a fixar terminis

Daniel Martín
2 min
PRESIDENT SOCIALISTA  Ximo Puig serà el segon president socialista de la Generalitat després de Joan Lerma.

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest matí que està "segur" que TV3 i À Punt compliran l'acord de reciprocitat i les dues cadenes es podran veure als dos territoris. Així ho ha dit Puig aquest matí en una entrevista a Catalunya Ràdio en què ha matisat que el Consell està buscant "el moment oportú".

El cap del Consell ha afegit que hi ha "qüestions de caràcter tècnic que s'estan avaluant", però ha remarcat que hi ha un acord i que "s'ha de fer efectiu". "Ja veurem quan és possible", ha afegit Puig, que també ha afirmat que li agradaria que la reciprocitat s'apliqués "prompte". "M'agradaria una normalització general de les relacions amb Catalunya, i en l'encaix amb Espanya també", ha conclòs.

Segon múltiplex

Pel que fa a les "qüestions tècniques" a què ha al·ludit Ximo Puig, el govern valencià manté la petició al govern espanyol de la concessió d'un segon múltiplex, com el que té Catalunya, una infraestructura que facilitaria la recepció del senyal de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Tot i les negatives reiterades de l'executiu estatal i el Congrés de Diputats, el govern valencià confia que aquesta concessió serà possible amb l'aprovació del nou tècnic estatal vinculat a la tecnologia 5G.

Més enllà de les dificultats tècniques que Puig havia adduït, i que el govern valencià havia resolt ara fa uns mesos quan va trobar una via transitòria (i que ara rebutja) basada en la compressió del senyal tal com es va fer a les illes Balears per veure TV3, el 3/24 i el Super3/33, la clau de la decisió del govern valencià és el context polític. Ho ha evidenciat Puig amb la referència a la recerca d'un "moment oportú". I és que l'executiu valencià no vol que el conflicte territorial entre Catalunya i Espanya l'esguiti, ni tampoc incomodar el PSOE ni els sectors més anticatalanistes de la societat valenciana.

stats