Especials12/05/2021

Crema freda de pastanaga amb Mató del Pirineu

Ingredients

— Un grapat de pastanagues

— 1 pot de Mató del Pirineu

— 1 ceba tendra

— ½ llimona

— 1 cullereta de cúrcuma

— 1 got de brou vegetal (o aigua mineral)

— Oli d'oliva verge extra

— Sal i pebre

— Alfàbrega fresca

Preparació:

— Ofegueu la ceba tallada amb oli d'oliva calent.

— Afegiu les pastanagues netes, pelades i tallades, i ofegueu-ho tot junt uns minuts.

— Continueu amb el got de brou vegetal o, si no, aigua mineral. Cobriu i deixeu coure uns 15 minuts.

— Mentrestant, afegiu les espècies, la cúrcuma (opcional) li donarà un to i gust especial. La sal i el pebre a gust.

— Deixeu refredar una estona. Passeu per la processadora per triturar-ho bé. En aquest moment afegiu el suc de mitja llimona. Reserveu a la nevera perquè estigui fresquet.

— En el moment de servir afegiu boles de Mató del Pirineu i decoreu amb alfàbrega fresca.

— Opcionalment, podeu afegir Mató del Pirineu quan tritureu la crema de pastanaga.

Recepta elaborada per @ChupChupChup.recetas