Pirineus  /  Especials 07/06/2021

Amanida de verdures amb bonítol marinat i daus de formatge Neu del Cadí

2 min
Imatge de l'amanida de verdures amb bonítol marinat i daus de formatge Neu del Cadí

Ingredients per a una persona:

— 150 g de llom de bonítol (tallat a daus)

— 60 g de fruits secs (nous, avellanes i pinyons)

— Un tros de col llombarda

— 1 tomàquet

— 50 g de mongeta tendra

— Mitja remolatxa

— 100 cl d’oli d’oliva verge extra

— 35 cl de vinagre de vi negre

— Sal

— 1 gra all

— Brots de farigola (per guarnir el plat)

— Formatge Neu Cadí

Preparació:

— Talleu el bonítol a daus. Si teniu un bonítol sencer, talleu-ne un llom que faci aproximament 150 g.

— En un bol de vidre col·loqueu-hi els daus de bonítol.

— Piqueu els fruits secs i poseu-los dins del bol. Després l’oli, que ha de cobrir els daus de tonyina. Després poseu-hi el vinagre i també l’all aixafat. Tot ha d’estar junt perquè marini durant dues hores.

— Mentre el bonítol marina, comenceu a tallar les verdures. La quantitat que en fareu servir serà al vostre gust. Comenceu per la mongeta tendra. Traieu-ne les puntes. Després feu trossos de la remolatxa i traieu-los la pell. Feu trossos també de la col llombarda.

— Traieu la pell dels tomàquets.

— Els tomàquets i la col llombarda han de quedar crus, però la resta de les verdures, la remolatxa i la mongeta tendra, coeu-les al microones durant 4 minuts a temperatura màxima. Abans de posar-les al microones poseu-hi un pensament de sal i tapeu-les amb paper film.

— Després d’haver-les passat pel microones, saltegeu-les en una paella, que haureu col·locat al foc prèviament perquè s’escalfi (sense oli). Després poseu-hi el bonítol ja marinat durant dues hores.

— A l’hora de saltejar-ho tot plegat, feu servir el temps de cocció que desitgeu. És a dir, si us agrada que quedi cru, saltegeu-ho poc temps. Si us agrada més fet, coeu-ho més temps.

Emplateu-ho sense l’all, que traureu després del saltejat. Llavors serà el moment de tallar a daus el formatge Neu del Cadí. Col·loqueu-los per sobre l’emplatat i, per últim, afegiu-hi unes fulles petites de farigola i un raig d’oli.

Recepta elaborada per chupchupchup.recetas

stats