Pirineus Societat 10/02/2021

Cerdanya analitzarà les oportunitats de la geotèrmia i la biomassa

Ho farà en una nova Jornada Energètica, després de la que es va dedicar fa uns dies a l'energia fotovoltaica

ARA Pirineus
2 min
Biomassa abans de consumir. / ACN

PuigcerdàEl Consell Comarcal de Cerdanya ha organitzat una segona Jornada Energètica, en aquesta ocasió centrada en la biomassa i la geotèrmia. Tindrà lloc aquest pròxim divendres al matí, sota el títol 'Els recursos de la forest del subsòl al Pirineu' i arriba dies després de la sessió 'Transformem el sol al Pirineu - Autoconsum fotovoltaic a Cerdanya', celebrada el passat 29 de gener.

Tal com han explicat des del Consell Comarcal de Cerdanya, l'esdeveniment estarà dirigit als ens públics, tècnics i tècniques municipals i empreses sensibles amb la transició energètica, amb l'objectiu d'avançar cap a una transició energètica a través de la sostenibilitat i la resiliència de la comarca. En aquesta línia, la sessió oferirà una diagnosi sobre l'actualitat de la biomassa a Cerdanya i als entorns de muntanya i informarà de conceptes teòrics i exemples pràctics en geotèrmia, així com els ajuts i projectes subvencionats en temes de bioenergia.

Les persones interessades a participar-hi hauran d'inscriure's en aquest enllaç i dos dies abans de l'esdeveniment rebran un correu electrònic amb les claus i les instruccions per accedir a la plataforma.

El projecte compte amb la col·laboració i el suport de l'ICAEN (Institut Català de l'Energia), el DARP (Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació), el CBC (Clúster Bioenergia Catalunya), l'ICGC (Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya), el CEEC (Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya), l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran i la Diputació de Lleida i Girona.

Aquest projecte s'emmarca en el Pacte Nacional per a la Transició Energètica de Catalunya, nascut de la necessitat de generar un diàleg entre totes l'administració pública i els representants de la societat civil per consensuar un nou model energètic català renovable, net, descentralitzat, democràtic i sostenible, en línia amb els objectius de la Unió Europea en matèria d'energia.

stats