Política 01/05/2015

Cayo Lara (IU) denuncia la situació de "deteriorament" i "exclusió social" que viu la classe treballadora

El coordinador federal d'IU assegura que "cal canviar de Govern" i derogar la reforma laboral

Efe
1 min
Cayo Lara, en roda de premsa aquest dilluns / EFE

MadridEl coordinador federal d'IU, Cayo Lara, ha dit aquest divendres que hi ha una "colla de raons" per seguir reivindicant els drets de la classe treballadora, en un país amb 5,5 milions d'aturats i mes de tres milions de persones sense cap tipus d'ajuda, on també creix la riquesa i els beneficis del capital.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lara, que ha participat a la capçalera de la manifestació del Primer de maig a Madrid al costat dels candidats d'IU a la Comunitat i l'Ajuntament, Luis García Montero i Raquel López, ha denunciat la situació de "deteriorament" i "exclusió social" que viu la classe treballadora, amb la meitat dels salaris per sota dels 900 euros i un terç (sis milions de persones) que cobra menys del salari mínim (640 euros).

A més, el coordinador d'IU ha recordat als treballadors de tots els països del món que encara gaudeixen de la jornada de vuit hores que això es deu a la "lluita" d'altres treballadors que van morir per això.

"Avui commemorem els Màrtirs de Chicago i tota la gent que ha patit persecució, presons, fins i tot mort, per defensar els drets dels treballadors", ha afirmat.

També ha dit que el d'avui era un "acte de protesta contra totes les reformes laborals i especialment contra la reforma laboral del Govern de Rajoy, que tant de mal ha fet a la classe treballadora i continua fent-ho".

De cara a les eleccions, Cayo Lara ha subratllat que, ja que el Govern del PP "no canviarà de polítiques", caldrà "canviar de Govern i en això és decisiva i fonamental la classe treballadora d'aquest país" .

stats