12 D'OCTUBRE
Política 12/10/2013

La concentració de la Plataforma Antifeixista aplega unes 300 persones a la plaça d'Universitat

Els parlaments han carregat contra els ultres però també contra el PP per la reforma de l'avortament, la política d'immigració i la retallada de drets als homosexuals

Lara Bonilla
2 min

BarcelonaA la plaça d'Universitat de Barcelona, a pocs metres de la manifestació del 12 d'octubre a la plaça Catalunya, unes 300 persones s'han concentrat contra el feixisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La convocatòria té un caràcter festiu i reivindicatiu i transcorre en un ambient pacífic. Els Mossos han desplegat un ampli dispositiu per garantir la seguretat. Només s'han viscut alguns moments de tensió quan els manifestants han escridassat i xiulat a persones que lluïen banderes espanyoles i que es dirigien a la manifestació de la plaça Catalunya per celebrar el 12 d'octubre. Els han rebut amb crits de "No passaran" o "És genocidi, hispanitat". I també hi ha hagut un intent frustrat de cremar una bandera espanyola.

En els parlaments, un portaveu de la Plataforma Antifeixista ha assegurat que surten al carrer per protestar contra la manifestació espanyolista del 12-O i contra el discurs xenòfob de Josep Anglada. "Però no són només els partits i organitzacions nazis les que ens preocupen. L'ofensiva reaccionària del PP en contra de l'avortament, polítiques racistes contra els immigrants, inclosa la recent retirada de la targeta sanitària o la insistència en reduir els drets dels i les homosexuals i transsexuals, són assumides pels diversos partits governants sense que els hi tremoli la mà", diuen en un comunicat. Per tot això, fan una crida a crear un moviment antifeixista ampli.

L'acte s'inclou dins d'unes jornades antifeixistes d'abast europeu sota el lema '12-O: Res a celebrar'. També protesten per l'arribada de grups d'extrema dreta a Barcelona per participar a la tradicional marxa ultra de la plaça Espanya.

A la concentració s'hi han sumat els antifeixistes que aquest matí s'han concentrat a la plaça de Sants sota el lema "Feixisme ni a Sants ni enlloc".

stats