DEBAT PRECONGRESSUAL
Política 17/06/2011

23 alcaldes d'ERC reclamen més pes en el futur del partit

Els batlles republicans demanen en un manifest una candidatura d'unitat de cara el congrés de l'octubre

Acn
2 min
Els promotors de la iniciativa

Montblanc23 alcaldes d'ERC han signat aquest divendres al matí a Montblanc un manifest en què reclamen més pes en el futur del partit i que, de cara al congrés de l'octubre, hi hagi una candidatura d'unitat. L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha assegurat que cal apostar per iniciar un nou cicle en què el més important és recuperar la unitat del partit. Andreu ha assegurat que en els municipis on s'ha fet una aposta clara per la proximitat els resultats a les urnes han estat bons i per tant, cal fer mantenir aquesta tendència i enfoc. Andreu ha explicat també que la nova etapa d'ERC ha d'invertir la dinàmica dels últims anys i evitar la divisió constant entre les diferents corrents internes del partit. L'antic Hospital de Santa Magadalena ha estat el lloc escollit perquè 23 alcaldes d'ERC signessin el manifest que aposta per la unitat, més poder territorial i menys personalismes a la formació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, va explicar a l'ACN que "els alcaldes som les persones que ens hem guanyat la confiança dels ciutadans i, per això, hem de jugar un paper important". Rodríguez és un dels impulsors d'un manifest que demana a la direcció del partit més unitat, més poder territorial i menys personalismes. La iniciativa, engegada pels batlles de Montblanc, Solsona i la Bisbal d'Empordà (les tres úniques capitals de comarca on ERC va guanyar les eleccions municipals) recull un conjunt de recomanacions dirigides a la direcció del partit i de cara al Congrés Nacional del proper 18 de Juny.

David Rodríguez ha insistit un cop més aquest divendres que cal "més tranquil·litat i seny" en el procés d'elecció de la nova direcció del partit. "Ens convé un projecte de grup i no de persones que es vagin postulant als mitjans de comunicació i que creen la sensació que ERC és un desgavell", ha recordat.

En l'esborrany del document, al qual ja va tenir accés l'ACN, es reivindica "la necessitat d'una candidatura única, que representi la realitat plural de la formació i en la qual tot el territori estigui ben representat". Segons l'alcalde de Solsona, la candidatura "no ha de ser un projecte personal i ha d'estar per damunt de qualsevol aspiració personal".

stats