Parlament
Política 04/11/2014

C's organitza un acte el 9-N sota el lema "amb la democràcia no s'hi juga"

La formació organitza l'esdeveniment perquè "no es pot tol·lerar que es manipuli el significat de la democràcia"

L. Vicens / N.orriols
1 min
ACLAMAT Albert Rivera va ser ahir un dels manifestants més sol·licitats a la plaça de Catalunya de Barcelona.

BarcelonaEl partit que dirigeix Albert Rivera ha convocat pel proper diumenge 9 de novembre un acte amb el lema "Amb la democràcia no s'hi juga". La portaveu adjunta de C's, Inés Arrimadas, ha anunciat aquest dimarts, en la roda de premsa del Parlament, que el mateix dia que la Generalitat ha organitzat el procés participatiu per opinar sobre el futur polític de Catalunya, organitzaran un acte a l'Auditori Axa de Barcelona per "reivindicar la democràcia" i deixar clar que "no es pot tolerar que es manipuli el seu significat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acte serà al matí i hi participaran el mateix Albert Rivera, l'eurodiputat de C's Joan Carles Girauta i Carolina Punset.

Cap sorpresa sobre el 9-N

Pel que fa a la suspensió del nou 9-N, Arrimadas ha assegurat que “no és cap sorpresa” perquè, sota el nom de procés participatiu, es pretén fer un "referèndum il·legal d’autodeterminació” que “no té cabuda” en el marc legal. Així, ha carregat contra el portaveu del Govern, Francesc Homs, per actuar "fora de la llei" i generar "incertesa jurídica i política". L'executiu català, ha afirmat, es comporta de forma "irresponsable" i "està dividint" els catalans.

Per la portaveu adjunta de C's el procés participatiu plantejat el proper diumenge genera “frustració” als independentistes i fa perdre “recursos públics i temps” als que no volen el referèndum. “L’acte d’autoconsum independentista és un frau social, democràtic i legal”, ha assegurat, i ha afegit que el 9-N és un "engany" als ciutadans i que es troba "fora de l’estat democràtic”.

stats