Política 04/10/2019

L'ANC i Òmnium impulsen cinc marxes des de diferents punts de Catalunya per respondre a la sentència de l'1-O

Es recorreran 100 quilòmetres a peu des de Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona fins a Barcelona

Acn
1 min
L?ANC ha impulsat les mobilitzacions més grans de la història del país els últims anys. A la imatge, la Via Catalana del 2013 al seu pas per Barcelona / EFE / EFE

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium impulsaran cinc marxes populars i massives des de diferents punts del país amb confluència a Barcelona per respondre a la sentència de l'1-O. Sota el títol Marxes per la Llibertat, l'acció tindrà lloc dies després que es faci pública la sentència, en una data que l'organització farà pública pròximament. Arrencaran des de Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona i es recorreran a peu 100 quilòmetres durant tres dies per confluir a la capital catalana. La iniciativa, inspirada en altres marxes pacífiques històriques, vol ser "una resposta de país en favor de les llibertats dels presos polítics i els exiliats, en contra de la repressió i per reivindicar el dret a l’autodeterminació". D'altra banda, el mateix dia que el Tribunal Suprem faci pública la sentència, l'ANC i Òmnium convocaran concentracions a les 20 h en diferents punts del país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al llarg dels tres dies es recorreran 100 quilòmetres dividits en cinc etapes. El primer i el segon dia hi haurà dues etapes i el tercer una, perquè es preveu arribar a Barcelona al migdia. Les entitats busquen implicar tot el territori, de manera "transversal" i "plural", i retornar a la ciutadania el paper "protagonista" de les mobilitzacions. La ciutadania hi pot participar sense l'obligatorietat de completar les etapes senceres.

stats