Política 14/06/2018

L'ANC i Òmnium aixecaran pilars arreu del país pels vuit mesos d'empresonament de Sànchez i Cuixart

Les entitats organitzen mobilitzacions dissabte a les ciutats natals dels presos i exiliats

Ara
1 min
Dues imatges de l’acte que van organitzar l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural ahir a la plaça Sant Jaume.

BarcelonaL'ANC i Òmnium organitzen mobilitzacions aquest dissabte per denunciar els vuit mesos d'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La iniciativa consistirà en un gran acte a la plaça Catalunya de Barcelona i estarà coordinada amb diversos actes que es duran a terme en altres llocs del territori simultàniament o al llarg del dia. A la capital catalana la concentració s'iniciarà amb l'aixecament de quatre pilars per part de colles castelleres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest mateixa acció es repetirà en onze punts més del territori, que coincidiran amb les poblacions natals (o les més pròximes) de les persones empresonades o exiliades. Així, hi haurà pilars a Amer (Carles Puigdemont), Torroella de Montgrí (Dolors Bassa), Sant Vicenç dels Horts (Oriol Junqueras), Caldes de Montbui (Raül Romeva), Terrassa (Josep Rull i Lluís Puig), Parets del Vallès (Jordi Turull), Santa Perpètua de Mogoda (Jordi Cuixart), Vic (Marta Rovira), Sallent (Anna Gabriel), Balaguer (Meritxell Serret) i Xerta (Carme Forcadell). Els quatre pilars de Barcelona seran els corresponents a Jordi Sànchez, Clara Ponsatí, Joaquim Forn i Toni Comín.

Votació a la presidència d'Òmnium

Aquest dijous els presos i exiliats que són socis d'Òmnium han votat a les eleccions a la presidència de l'entitat, en què Jordi Cuixart opta a la reelecció. Aquest dissabte al matí serà proclamat en l'assemblea general ordinària que celebra al Pavelló Municipal de la Vall d'Hebron de Barcelona. Alguns d'ells han fet pública la seva votació, com ara Toni Comín o Josep Rull.

stats