Política 12/05/2015

Alberto Fernández (PP) demana 5 anys d'empadronament per accedir a determinats serveis socials

"Qui parla d'immigració en campanya és ICV", diu sobre la denúncia presentada ahir contra la campanya de García Albiol

Mario Martín Matas
2 min
El candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona, Alberto Fernández Díaz

BarcelonaEl candidat del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha escollit aquest dimarts la rambla del Raval de Barcelona per presentar les seves propostes en matèria d'immigració. Entre elles, destaca la petició de cinc anys d'empadronament com a mínim per accedir a determinats serveis socials complementaris, com ajuts per a activitats extraescolars, prestacions ortoprotèiques i els programes d'inserció laboral. També ha proposat que calguin un mínim de 5 anys d'empadronament per accedir a un habitatge de protecció oficial en règim de lloguer i de 10 anys si es tracta de compra. Alberto Fernández Díaz ha assegurat que es tracta d'unes "exigències mínimes" per aconseguir que els nouvinguts s'integrin, perquè no pot ser que un immigrant il·legal pugui empadronar-se i això li doni automàticament accés a determinades prestacions, ha considerat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Conscient de la polèmica per la utilització de la immigració en campanya que està fent el PP, el candidat per Barcelona ha puntualitzat que les seves propostes "sense complexes" no són noves i són les mateixes que ha defensat al consistori en els últims quatre anys. També ha apostat per cobrar una taxa a les persones que demanen un informe d'arrelament a l'Ajuntament, ha demanat a la Generalitat que legisli per prohibir per llei el burca i el nicab al carrer, ha assegurat que impedirà la construcció d'una gran mesquita a la ciutat perquè els països que la finançarien són "països musulmans hostils als valors d'Europa" i ha apostat per expulsar els immigrants delinqüents "per delinqüents, no per estrangers".

"Qui parla d'immigració en campanya és ICV", ha dit Alberto Fernández en ser preguntat sobre la denúncia que va presentar ahir davant la Comissió Europea una diputada d'EUiA per la campanya electoral de l'alcaldable de Badalona, Xavier García Albiol. Sobre la proposta del seu company a Tarragona, Alejandro Fernández, per limitar la presència de locutoris, basars i kebabs, el candidat per Barcelona ha considerat que que cal "posar fi" a determinats comerços perquè representen una "distorsió" dels barris, però ha puntualitzat que cada ciutat és diferent. Per ell, però, és "evident" que el Raval està més a pop de convertir-se en un "gueto islàmic" o una mena de "Barcelonistán" que no pas un barri integrador. Sobre aquest punt, ha assegurat que el 50% dels veïns del barri són immigrants i, barrejat amb això, que el 80% dels detinguts per la Guàrdia Urbana l'any passat també ho eren.

De fet, Alberto Fernández ha aprofitat també per destacar la importància de la cooperació entre administracions en la lluita contra el jihadisme. Un missatge que ha presentat el dia que parlava d'immigració i no quan ho va fer de seguretat.

stats