Política 23/03/2019

Antiindependentistes aboquen milers de llaços grocs davant el Palau de la Generalitat

L'acció arriba després que Torra retirés la simbologia vinculada als presos per ordre de la JEC

Ara
1 min
Antiindependentistes avoquen davant el Palau de la Generalitat milers llaços

BarcelonaEl grup antiindependentista Els Segadors del Maresme ha abocat aquest dissabte a la plaça de Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat, milers de llaços grocs que ha anat retirant en diferents poblacions catalanes, segons informa Efe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Integrants d'aquest grup, tots vestits amb monos blancs, amb la cara tapada amb màscares i amb ulleres de sol, han anat buidant una per una totes les bosses que portaven, deixant la imatge d'una plaça parcialment inundada per milers de trossos de plàstic groc. El grup autor, anomenat Els Segadors del Maresme, l'any passat va ser responsable d'un atac feixista contra membres dels CDR i es dedica a treure llaços grocs definint-se com a "brigada de neteja".

La protesta es produeix en un moment en què la presència de llaços grocs a les institucions públiques centra el debat polític, després de l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar aquests símbols després de la convocatòria de les eleccions generals. Ahir el Govern va treure la simbologia relacionada amb els presos polítics dels edificis propietat de la Generalitat, tot i que la Fiscalia ja ha engegat accions per desobediència contra el president, Quim Torra.

Ahir, en un acte a Lleida, el cap de l'executiu va assegurar que estava disposat a assumir les "conseqüències".

stats