Política 22/10/2018

Natàlia Sànchez, sobre Venturós: "Quin sentit tindria desobeir en aquest cas? S'ha de desobeir quan sigui útil"

La diputada defensa que si l'alcaldessa signés decrets, l'Estat intervindria l'ajuntament de Berga

Ara
2 min

BarcelonaLa diputada de la CUP Natàlia Sànchez defensa l'actuació de la fins ara alcaldessa de Berga, Montse Venturós, de deixar el càrrec -tot i continuar coordinant l'equip de govern-. En una entrevista a l'ARA, la diputada cupaire ha justificat l'acció com una desobediència "política". Segons Sánchez, Venturós ha desobeït fins ara, però ha admès que a hores d'ara la fins ara alcaldessa no és qui signa cap document i s'ha preguntat: "Però quin sentit tindria desobeir en aquest cas? S'ha de desobeir quan sigui útil". En aquest sentit, defensa que si Venturós signés decrets, l'Estat intervindria l'ajuntament de Berga.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Sánchez creu que la situació de Berga és diferent a la del Parlament, perquè en el consistori de la capital del Berguedà hi havia "unitat d'acció" en tots els grups municipals, a diferència del Parlament, ha explicat. La diputada s'ha referit a les discrepàncies entre JxCat i ERC sobre la suspensió dels diputats processats per rebel·lió, que ha qualificat "d'esperpèntic". Per Sánchez, Venturós és una "alcaldessa política i no simbòlica".

D'altra banda, Sánchez ha assegurat que durant el ple d'aquest dimecres, els quatre diputats anticapitalistes seran a la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat, però valoren abstentar-se del ple en determinats punts de l'ordre del dia. "Hem d'acabar de valorar quin paper i quin discurs hi tindrà la CUP", ha afirmat, després que els cupaires decidissin aquest dissabte en un consell polític extraordinari bloquejar la legislatura perquè consideren que té una deriva "autonomista".

Sánchez també ha remarcat que la CUP no participarà en el Consell de la República, tal com ha dit avui Carles Riera a TV3, ja que consideren que "és simbòlic". La diputada considera que és una "incoherència" la situació interna del Govern, en referència a les discrepàncies entre JxCat i ERC i la seva estratègia, i creu que el Consell de la República és un "espai simbòlic". "No s'ha fet res a nivell intern per plantejar-nos una institucionalitat paral·lela, que només s'alimenta de retòrica", ha justificat.

stats