CAS PALAU
Política 15/06/2013

Mas: "No hi ha proves de finançament irregular a través de Ferrovial i el Palau, tot són especulacions"

El president de la Generalitat, en una roda de premsa posterior al consell nacional de CDC, assegura que es "creu" els responsables de les finances del partit, que sempre li han negat activitats il·legals a través del Palau

Oriol March
2 min

Cerdanyola del VallèsEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha comparegut davant els mitjans de comunicació un dia després que el fiscal Emilio Sánchez Ulled fes arriibar al jutge un escrit en què xifrava el "finançament irregular" de CDC –partit que Mas presideix– a través del Palau de la Música i les donacions de Ferrovial en 6,6 milions d'euros. En una roda de premsa posterior al consell nacional de Convergència, que s'ha reunit aquest dissabte per aprovar –entre altres decisions– un nou codi "ètic i de compliment", Mas ha assegurat que "no hi ha proves de finançament irregular, perquè tot són especulacions".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els responsables de les finances del partit sempre m'han negat que hi hagi alguna activitat irregular, i jo me'ls crec", ha indicat el president de la Generalitat, que quan van passar els fets era secretari general del partit. Mas ha qualificat de "sorprenent" que el fiscal "acusi CDC sense tenir proves", però ha evitat dir si hi ha una "intencionalitat política" i ha volgut remarcar que ell no era president de la Generalitat en el moment dels fets.

"Som en un terreny purament eteri", ha valorat sobre l'informe del fiscal, en el sentit que "només es basa en suposicions". Mas ha demanat que comenci com més aviat millor el procés judicial i que ja donarà explicacions en una compareixença Parlament "si així es demana", per bé que ha indicat que els grups ja li poden preguntar per la qüestió a les sessions de control.

Pel que fa a l'afectació de l'informe en el pacte de governabilitat amb ERC, Mas s'ha limitat a respondre que "depèn de si es dóna més importància a l'informe del fiscal que a un procés judicial".

stats